Άριστος Σωκράτους: Ποιος ήταν ο άτυχος πιλότος

Άριστος Σωκράτους: Ποιος ήταν ο άτυχος πιλότος

Άριστος Σωκράτους: Ποιος ήταν ο άτυχος πιλότος

Ο Κύπριος Άριστος Σωκράτους, είναι τελικά ο πιλότος του αεροσκάφους που συνετρίβη τα ξημερώματα στη ρωσική πόλη Ροστόφ. Ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο, επιβεβαίωσε το όνομα του κύπριου πιλότου, μιλώντας στο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ. Σύμφωνα με τον Πρέσβη, ο Άριστος Σωκράτους καταγόταν από τη Λεμεσό και ήταν 38 χρονών.

Όπως επισημαίνεται, στο emirates Greek forum: «Τα μαθήματα Ελληνομάθειας ακυρώνουν την προγραμματισμένη σχολική εορτή της 25ης Μ   αρτίου σήμερα στο Ντουμπάι, ως φόρο τιμής στον άδικο και τραγικό χαμό του Έλληνα πιλότου μαζί με 62 επιβάτες στην πτήση FlyDubai προς Ρωσία».
distixima
O Κύπριος πιλότος Άριστος Σωκράτους σπούδασε στην OXFORD AVIATION ACADEMY. Άρχισε να δουλεύει στην εταιρεία HELIOS σαν συγκυβερνήτης μέχρι το 2005 που έκλεισε η εταιρεία. Μετά το κλείσιμο της HELIOS εργάστηκε για ένα διάστημα στην εταιρεία AJET συμφερόντων των ιδιοκτητών της εταιρείας HELIOS και αμέσως μετά το κλείσιμο και αυτής της εταιρείας εργοδότηθηκε στην εταιρεία XL . Στην συνέχεια η εταιρεία XL τον έστειλε Καναδά για να εργαστει στην εταιρεία SUNWING AIRLINES όπου ηταν κυβερνήτης σε ενοικιαζόμενα αεροσκάφη της εταιρείας EUROCYPRIA. Εκείνο το διάστημα ζούσε στον Καναδά. Απο τον Καναδά έφυγε για Μαλαισια γιατί εργοδότηθηκε απο την εταιρεία MALAISIAN AIRLINES μέχρι το 2013.Μ ετα μεταφέρθηκε στο Dubai και άρχισε να εργάζεται στην FLYDUBAI για τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης της Κύπρου στη Ρωσία, Γιώργος Κασουλίδης, ο πιλότος του αεροσκάφους Boeing που συνετρίβη στο Ροστόφ της Ρωσίας Άριστο Σωκράτους ήταν από τη Λεμεσό.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι ο Σωκράτους ήταν ο πιλότος του Boeing 737-800 που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι προς το Ροστόφ της νότιας Ρωσίας και συνετρίβη, περίπου στις 02:30 ώρα Κύπρου, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don. Ήταν μέλος του επταμελούς πληρώματος του αεροπλάνου.

distixima3

Το ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έχει δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τα ονόματα των επιβαινόντων και του πληρώματος. Όλοι σκοτώθηκαν κατά το δυστύχημα.

distixima2

Πηγή : protothema, philenews, KYΠΕ

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *