ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

GOOD LIFEΣΠΙΤΙΑυτά τα 6 πράγματα θέλουν καθάρισμα μόνο 1 φορά τον χρόνο

Αυτά τα 6 πράγματα θέλουν καθάρισμα μόνο 1 φορά τον χρόνο

Μήπως καθαρίζετε συχνά αυτά τα 6 πράγματα στο σπίτι; Μάθετε λοιπόν ότι ανήκουν σε μία κατηγορία πραγμάτων που χρειάζονται καθάρισμα μόνο μία φορά τον χρόνο.

Κι όμως, υπάρχουν 6 πράγματα που μπορούμε να τα καθαρίσουμε στους 12 μήνες και όχι πιο συχνά, ωστόσο πολλοί δεν το γνωρίζουν.

Κουρτίνες: Kατά τη διάρκεια της χρονιάς οι κουρτίνες σας μαζεύουν σκόνη. Βγάλτε τις μια φορά το χρόνο, λοιπόν, και πλύντε τις στο πλυντήριο ή δώστε τις σε κάποιο καθαριστήριο.

Τζάκι: Με το που θα τελειώσει ο βαρύς χειμώνας καθαρίστε το τζάκι σας με μια ηλεκτρική σκούπα και έπειτα περάστε το με μια ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα. Σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό της καμινάδας θα χρειαστείτε βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Καναπές: Βαθύ καθάρισμα του καναπέ και των πολυθρόνων σας.

Αποθήκη: Πόσα χρόνια έχετε να καθαρίσετε και να ξεκαθαρίσετε την αποθήκη σας; Επειδή σίγουρα κάθε χρόνο μαζεύονται σε αυτήν πράγματα άχρηστα που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ, καλό είναι μια φορά το χρόνο να της κάνετε ένα καλό καθάρισμα.

Έπιπλα κήπου: Λίγο πριν μπει το καλοκαίρι καλό είναι να κάνετε ένα καλό καθάρισμα στα έπιπλα της βεράντας. Για να το κάνετε αυτό διαλύστε απορρυπαντικό πιάτων σε ένα μπολ με ζεστό νερό και καθαρίστε με αυτο το μείγμα τραπέζια και καρέκλες.

Χαλιά: Επειδή ένα σπίτι συνήθως έχει πάνω από ένα χαλιά καλό είναι μια φορά το χρόνο με το που τελειώνουν τα κρύα να φωνάζετε κάποιον ειδικό για να τα καθαρίσει. Μάλιστα μπορείτε να τα δώσετε και για φύλαξη μέχρι τον επόμενο χειμώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS