ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

GOOD LIFEΤΑΞΙΔΙΑυτές είναι οι πιο ακριβές χώρες για να ζήσεις το 2020

Αυτές είναι οι πιο ακριβές χώρες για να ζήσεις το 2020

Σε ποια θέση βρίσκεται η Κύπρος;

Διαθέτοντας κρυστάλλινες λίμνες, αλπικές κοιλάδες και γοητευτικές πόλεις, η Ελβετία είναι ένα εκπληκτικό μέρος το οποίο μπορεί κανείς να επισκεφθεί. Ωστόσο, όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν όσοι την έχουν επισκεφθεί, πρόκειται για έναν ακριβό προορισμό.

Σύμφωνα μάλιστα με μια νέα έρευνα, πρόκειται για τον πιο ακριβό προορισμό στον κόσμο για να ζει κανείς. Βάσει της έρευνας που δημοσίευσε το Ceoworld Magazine και όπως αναφέρει το Lonely Planet, εννέα από τις 20 πρώτες χώρες σε ό,τι αφορά το κόστος ζωής, είναι ευρωπαϊκές.

Η έρευνα έλαβε υπ’ όψιν το κόστος ζωής, τα ενοίκια, τις τιμές στα παντοπωλεία, το κόστος κατανάλωσης φαγητού και την αγοραστική δύναμη. Τα δεδομένα προστέθηκαν στη συνέχεια σε ένα δείκτη, με τη Νέα Υόρκη να χρησιμοποιείται ως βάση για τις συγκρίσεις.

Στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε η Ελβετία, ακολουθούμενη από τη Νορβηγία, την Ισλανδία, την Ιαπωνία, τη Δανία, τις Μπαχάμες, το Λουξεμβούργο, το Ισραήλ, τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα. Η Κύπρος βρίσκεται στην 36η θέση, λίγο πιο πάνω από την Ελλάδα, η οποία βρέθηκε στην 38η θέση της κατάταξης, ανάμεσα στη Τζαμάκα και τη Ζιμπάμπουε.

Πέντε χώρες μεταξύ των πρώτων 20 ήταν ασιατικές, ενώ μία ήταν από τη Λατινική Αμερική, μία από την Αφρική, δύο από την Καραϊβική και δύο από την Ωκεανία.

Σε ό,τι αφορά τις φθηνότερες χώρες για να ζει κανείς, σύμφωνα με την έρευνα, είναι το Πακιστάν, ακολουθούμενο από το Αφγανιστάν, την Ινδία, τη Συρία και το Ουζμπεκιστάν.

Το περιοδικό Ceoworld συνέλεξε στοιχεία από διάφορες μελέτες, δείκτες τιμών καταναλωτή, στοιχεία κόστους ζωής και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το φάσμα των εξόδων διαβίωσης επικεντρωνόταν σε λογαριασμούς, μεταφορές, ρουχισμό και διαμονή.

Πηγή: Ceoworld Magazine, naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS