Αυτή η ταινία κέρδισε το φετινό κινηματογραφικό Βραβείο LUX

Αυτή η ταινία κέρδισε το φετινό κινηματογραφικό Βραβείο LUX

Αυτή η ταινία κέρδισε το φετινό κινηματογραφικό Βραβείο LUX

Η ισλανδική ταινία «Γυναίκα σε Πόλεμο» του Μπένεντικτ Έρλινγκσον κέρδισε το φετινό κινηματογραφικό Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ανακοίνωση έγινε την Τετάρτη στο Στρασβούργο.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ταινία που παρομοιάζεται ως ένα οικολογικό παραμύθι που θέτει υπό αμφισβήτηση, συχνά με χιούμορ, τη σημασία και το βάρος της ατομικής δράσης απέναντι στην αδράνεια των αρχών όσον αφορά την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η ιστορία εκτυλίσσεται κάπου στα βουνά της Ισλανδίας, όπου μια αφοσιωμένη ακτιβίστρια οικολόγος έχει ξεκινήσει έναν μοναχικό πόλεμο ενάντια στο εργοστάσιο αλουμινίου που απειλεί να καταστρέψει το τοπίο. Καθώς όμως ετοιμάζει την πιο μεγαλεπήβολη επιχείρησή της, λαμβάνει ένα γράμμα που την ειδοποιεί πως η αίτησή της να υιοθετήσει ένα παιδί έγινε δεκτή…

Μια ανέλπιστη, ιδιόρρυθμη και συναρπαστική εποποιία για την άνιση μάχη ανάμεσα σε μια γυναίκα που δεν συμμορφώνεται σε προκαθορισμένους κοινωνικούς ρόλους και στους εκάστοτε Γολιάθ που συναντά στον δρόμο της, για τη θερμή καρδιά που κρύβεται σε μια παγωμένη γεωγραφία.

 Ανταπόκριση απο Στρασβούργο: Πιερής Παναγή    

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *