Αυτό μόνο χρειάζεσαι για να «εξαφανίσεις» το κοιλιακό λίπος

Αυτό μόνο χρειάζεσαι για να «εξαφανίσεις» το κοιλιακό λίπος

Αυτό μόνο χρειάζεσαι για να «εξαφανίσεις» το κοιλιακό λίπος

Αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ακόμα την μπάλα ισορροπίας Bosu, ήρθε η ώρα να το κάνεις. Αυτό το χρήσιμο εργαλείο εκγύμνασης ελέγχει τη δύναμη και την ισορροπία του κορμού σου. Από τη μία πλευρά, έχεις μια μπάλα από καουτσούκ και από την άλλη ένα επίπεδο κομμάτι πλαστικού σε σχήμα κύκλου. Κι όσο κι αν δεν το πιστεύεις, δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να χρησιμοποιήσεις την μπάλα Bosu, υπάρχουν πολλοί.

Η personal trainer, Larysa DiDio, έχει πει για την μπάλα Bosu: «Σε αναγκάζει να δουλέψεις περισσότερους μυς κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης άσκησης και επίσης σε αναγκάζει να δουλέψεις τον κορμό σου για να ισορροπήσεις και να μην πέσεις κάτω. Επιπλέον, η άσκηση ισορροπίας είναι εξαιρετική και για το μυαλό σου».

«Το βασικό που πρέπει να ξέρεις όταν γυμνάζεσαι με την μπάλα Bosu είναι να αποφεύγεις να την κουνάς και να περιορίζεις τις επιπλέον κινήσεις», λέει η DiDio. «Κράτα σταθερό τον κορμό και διατήρησε τη σωστή στάση με τους ώμους πίσω, το κεφάλι στο κέντρο και τους κοιλιακούς να δουλεύουν. Επίσης, πρέπει να αποφεύγεις να κλειδώνεις τα γόνατά σου όταν στέκεσαι στην μπάλα Bosu. Έχοντας μια ελαφριά κλίση με τα γόνατα, θα μπορέσεις να βελτιώσεις την ισορροπία σου, έτσι ώστε να μην πέσεις».

Είσαι έτοιμη να γυμναστείς με την μπάλα Bosu; Ξεκίνα με τις ασκήσεις που προτείνει η DiDio. Οι αλλαγές που θα δεις στο σώμα σου θα είναι εκπληκτικές, ενώ παράλληλα θα αυξάνεται ο καρδιακός ρυθμός και κατ’ επέκταση θα ιδρώνεις.

Διάρκεια: 45-60 λεπτά

Επαναλήψεις: 10 με 15 επαναλήψεις η κάθε άσκηση για 3-4 γύρους

Δες στην παρακάτω gallery 10 τρόπους για να ασκηθείς με την μπάλα Bosu.

Καθίσματα. Είναι ωραία άσκηση για να ενδυναμώσεις τους γλουτούς σου, ενώ προσπαθείς να έχεις σταθερότητα σώματος. Στάσου μπροστά από την μπάλα Bosu με το ένα πόδι στη βάση της μπάλας και το άλλο ένα βήμα μπροστά πάνω στο πάτωμα. Χαμήλωσε το σώμα σου κάνοντας βαθιά καθίσματα. Σιγουρέψου ότι το μπροστινό πόδι είναι στην ίδια ευθεία με το πίσω πόδι, το οποίο δεν ακουμπά ολόκληρο στην μπάλα.

Push-ups σε κίνηση. Ως ασταθής επιφάνεια, η μπάλα Bosu σε αναγκάζει να ενεργοποιείς τους κοιλιακούς σου, έτσι ώστε να κρατάς το σώμα σου σε μια ψηλή σανίδα καθώς αλλάζεις πλευρά. Ελέγχει επίσης τον συντονισμό των χεριών σου καθώς περπατάς από το ένα χέρι στο άλλο. Πάρε θέση σανίδας με το ένα χέρι στην μπάλα και το άλλο στο πάτωμα. Βεβαιώσου ότι οι ώμοι είναι πάνω από τους καρπούς. Πιέζοντας τους γλουτούς και τον κορμό χαμήλωσε το σώμα προς το πάτωμα. Επανάφερε το σώμα στην αρχική θέση.

Ξάπλωσε ανάσκελα με το κεφάλι και τους ώμους πάνω στην μπάλα, τα χέρια ψηλά και σχημάτισε με τον κορμό σου μία γέφυρα. Ανασήκωσε τους γοφούς πάνω-κάτω.

Push-ups. Φρόντισε οι ώμοι να είναι πάνω από τους καρπούς για να γίνει σωστά η άσκηση. Τοποθέτησε τα χέρια στις άκρες της μπάλας. Σφίξε τον κορμό και τους γλουτούς για να αποφύγεις το τρέμουλο στο σώμα. Πλησίασε με το σώμα την μπάλα και έπειτα ανασηκώσου πίσω στην αρχική θέση. Κάνε πολλές επαναλήψεις.

Πλάγιες κάμψεις. Δίνουν έμφαση στους πλάγιους κοιλιακούς. Ξάπλωσε στο πλάι πάνω στην μπάλα και ανασηκώστε ταυτόχρονα τα πόδια με το χέρι κάνοντας μια προσπάθεια να τα ενώσεις. Επανάλαβε και από την άλλη πλευρά.

Πηγή : Like.com.cy/ queen.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *