Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να λούζεις τα μαλλιά σου

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να λούζεις τα μαλλιά σου

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να λούζεις τα μαλλιά σου

Ο μεγαλύτερος μύθος είναι ότι το συχνό λούσιμο των μαλλιών είναι κακό, κάτι που δεν στηρίζεται πουθενά. Τα μαλλιά μας «ταξιδεύουν» μαζί μας. Δέχονται όλους τους ρύπους του αέρα, ιδρώνουν, γεμίζουν με νεκρά κύτταρα. Άρα μπορείς να τα πλένεις όσο συχνά θέλεις.

Μη φοβάσαι!Δεν σταματάς την αναπαραγωγή των φυσικών ελαίων από τα μαλλιά σου με το συχνό λούσιμο, πολύ απλά επειδή τα έλαια δεν ταξιδεύουν από το τριχωτό της κεφαλής στο κάτω μέρος της τρίχας, ειδικά εάν τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα ή βαμμένα.

Φυσιολογικά, όλα τα μαλλιά είναι ίδια. Η διαφορά έγκειται στο σχήμα των κλώνων. Αν και τον τελευταίο καιρό στο εξωτερικό επικρατεί η τάση ότι πρέπει να πλένουμε τα μαλλιά μας μόνο με μαλακτικό, η αλήθεια είναι πως πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιείς σαμπουάν.

Εδώ είναι τα πιο σημαντικά tips να πλένεις σωστά τα μαλλιά σου

-Βρέξε καλά τα μαλλιά σου. Εάν πλένεις τα μαλλιά σου δύο φορές και το σαμπουάν φαίνεται να αφρίζει καλύτερα τη δεύτερη φορά, είναι επειδή τα μαλλιά σου είναι καλά βρεγμένα.

-Μια ποσότητα σαμπουάν μεγέθους ενός μεγάλου φουντουκιού είναι αρκετή για τους περισσότερους ανθρώπους.

-Πλύνε καλά το τριχωτό της κεφαλής και όχι τα μαλλιά.

-Εάν λούζεσαι κάθε μέρα, δεν χρειάζεται να βάζεις σαμπουάν δύο φορές.

-Εάν λούζεσαι δύο φορές την εβδομάδα ή εάν τα μαλλιά σου είναι πολύ λιπαρά ή χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα styling, πρέπει σίγουρα να βάζεις δύο φορές σαμπουάν.

-Τα afro μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα στις βλάβες και την ξηρότητα, αλλά μπορείς να τα λούζεις τόσο συχνά όσο ταιριάζει στα μαλλιά σου – τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

-Αν έχεις κοντά μαλλιά, μπορείς να μην χρησιμοποιείς conditioner. Το Conditioner ενυδατώνει και λειαίνει την εξωτερική επιδερμίδα, αλλά απλά το τοποθετείς από τη μέση και κάτω στο τριχωτό της κεφαλής σου.

Πηγή : Like.com.cy/ plus.queen.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *