ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTY2 facts που δεν γνώριζες για τα αρώματα και 5 επιλογές για...

2 facts που δεν γνώριζες για τα αρώματα και 5 επιλογές για να βρεις την εσάνς που σου ταιριάζει

Ποιο ήταν το πρώτο άρωμα στον κόσμο;

Η έννοια και η σημασία του αρώματος αναπτύχθηκε διαφορετικά ανά τον κόσμο οπότε υπήρχαν πολλά είδη αρωμάτων πριν από τη μοντέρνα εποχή. Οι Ούγγροι όμως ήταν εκείνοι που σύστησαν στο κοινό το πρώτο άρωμα, δημιουργημένο από αιθέρια έλαια αναμειγμένα με ένα αλκοολούχο διάλυμα. Το πρώτο άρωμα που δημιουργήθηκε για αποκλειστικά προσωπική χρήση ήταν για την Βασίλισσα Ελισσάβετ της Ουγγαρίας και έγινε γνωστό σε όλη την Ευρώπη ως το Νερό της Ουγγαρίας. Στο άρωμα κυριαρχούσαν κυρίως από φυσικά συστατικά όπως δεντρολίβανο και θυμάρι.

 

Ποια είναι τα πιο ακριβά συστατικά στον κόσμο;

Ίσως δεν είναι αυτά που νομίζετε! Τα καλύτερα και πιο ακριβά αρώματα είναι κατασκευασμένα από απόλυτα έλαια, ένα μείγμα συμπυκνωμένων, εξαιρετικά αρωματικών και ελαιωδών μειγμάτων που εξάγονται από φυτά ή συγκεκριμένα άνθη. Τα φυσικά συστατικά είναι τα πιο ακριβά καθώς είναι συνήθως πολύ σπάνια, πολύ δύσκολο να βρεθούν ή υπάγονται σε αυστηρές ρυθμίσεις. Τα ακριβότερα αρώματα στον κόσμο είναι το Γιασεμί, το Βουλγαρικό τριαντάφυλλο, το Oud, ο Μόσχος και η Ίριδα ή σε περίπτωση που το συστατικό δεν είναι στην εποχή του όπως το ylang ylang από την Μαδαγασκάρη.

ΤΟP 5:

1 EAU CAPITALE EAU DE PARFUM ΤΗΣ DIPTYQUE

Πώς θα εορταστεί το Παρίσι; Για την Diptyque, μόνο το chypre, ένα εμβληματικό άρωμα με χιλιάδες όψεις, θα μπορούσε να αποτίσει άξιο φόρο τιμής στην πόλη με τα χίλια πρόσωπα. Ένα μπουκέτο από πολλά τριαντάφυλλα που συνοδεύεται από φρέσκο περγαμόντο με ροζ πιπέρι. Η ελευθερία υποδηλώνεται από το πατσουλί, τον Πύργο του Eiffel, τα τριαντάφυλλα, την καλλιγραφία, ένα παγώνι με υπέροχη ουρά, τις αλληλένδετες γραμμές… Για να απεικονίσουν τo Eau Capitale, η diptyque και o Pierre Marie πήραν την έμπνευση από την Παριζιάνικη αρχιτεκτονική και την Art Nouveau.

2. BLOOM AMBROSIA DI FIORI EAU DE PARFUM ΤΟΥ  GUCCI

Το άρωμα Gucci Bloom Ambrosia di Fiori Eau De Parfum 50ml πρόκειται για μια έντονη έκδοση του αρχικού Gucci Bloom με τη προσθήκη γλυκού, πλούσιου και πυκνού τριαντάφυλλου. Με το άρωμα αυτό, ο οίκος Gucci μας καλεί να ρίξουμε μια ματιά σε μια αρχαιοελληνική γιορτή των θεών και να δοκιμάσουμε λίγη αμβροσία Όπως το αρχικό, το Ambrosia di Fiori αποτελείται από γιασεμί, Rangoon creeper (κινέζικο αγιόκλημα) και τουμπερόζα. Η βανίλια του αρχικού αντικαθίσταται με τριαντάφυλλο δαμασκηνό και ρίζωμα ίριδας.

3. VETIVER & GOLDEN VANILLA COLOGNE INTENSE ΤΗΣ JO MALONE LONDON

, η αφθονία των δύο μοναδικών συστατικών ενός νησιού, που κοσμούν συνυφασμένα τη γεμάτη βανίλια ακτογραμμή της Μαδαγασκάρης. Ένα απολαυστικά αισθησιακό άρωμα όπου η αρχική ιδέα δροσερού και πικάντικου κάρδαμου, και η φρεσκάδα του γκρέιπφρουτ προαναγγέλλουν τα πολυεπίπεδα γήινα αρώματα του γηγενούς βετιβέρ. Η πολύτιμη βανίλια βουρβώνης, συλλεγμένη από τις καλλιέργειες βανίλιας στη ζούγκλα με το χέρι, ζεσταίνει και περικλείει τα αρώματα.

4. BLACK OPIUM EAU DE PARFUM NEON ΤΟΥ YVES SAINT LAURENT

Σα λαμπερή ηρωίδα της νύχτας, η γυναίκα Black Opium Eau de Parfum NEON 30ml ξεχνάει τους κανόνες και ακτινοβολεί στο σκοτάδι. Με μια δόση από νέον, αισθάνεται το φως να κυλάει μέσα της. Ξεχωρίζει. Λάμπει έως το τέλος της βραδιάς. Είστε έτοιμη να ακολουθήσετε το φως της; Το εμβληματικό μαύρο μπουκάλι με glitter αποκτά εσωτερικό σαν από νέον κάνοντάς το πιο εθιστικό από ποτέ. Το ίδιο το άρωμα, φούξια και εθιστικό, μοιάζει να λάμπει από το εσωτερικό του μπουκαλιού. Με την υπογραφή Yves Saint Laurent.

5. GABRIELLE CHANEL, ESSENCE

Αυτό το μεγαλειώδες floral δημιουργεί άμεσα μια φωτεινή δόνηση στο δέρμα και κάνει τη γυναίκα που το φοράει να λάμπει. Η ζωντανή καρδιά του, όπου αναμιγνύονται τα τέσσερα λευκά λουλούδια που λατρεύει ο οίκος, «σαν μια χορωδία στα αρώματα Chanel», ακτινοβολεί σε όλη τη σύνθεση. Το φωτεινό και αέρινο Gabrielle Chanel γίνεται ηλιόλουστο και περιβάλλεται από το Essence.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS