BEAUTY3 κινήσεις ματ για να αναδείξεις τις μπούκλες σου

3 κινήσεις ματ για να αναδείξεις τις μπούκλες σου

Τα σγουρά μαλλιά, ιδιαίτερα αν είναι ταλαιπωρημένα, απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και διαχείριση για την αποκάλυψη του καλύτερου «εαυτού» τους.

Στο παρελθόν τα φυσικά σγουρά ή σπαστά μαλλιά θεωρούνταν απεριποίητα και πρόχειρα, με τα ίσια να κατακτούν την κορυφή στη λίστα με τις προτιμήσεις των γυναικών. Ύστερα από χρόνια κατάχρησης hot tools και επιζήμιων θεραπειών ισιώματος στο κομμωτήριο, η μόδα έκανε -όπως πάντα- τον κύκλο της με τις φυσικές μπούκλες και τους κυματισμούς να γιορτάζονται πλέον από εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο.

Αν αναρωτιέστε πώς να αναδείξετε τις μπούκλες σας, η παρακάτω ρουτίνα περιποίησης θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη:

Σαμπουάν και conditioner

H ρουτίνα περιποίησης ξεκινά με το σωστό καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής για την απομάκρυνση προϊόντων styling και ρύπων. Προτιμήστε μια σύνθεση ειδικά σχεδιασμένη για σγουρά μαλλιά και μην παραλείψετε τη χρήση ενός βαθιά ενυδατικού conditioner στις άκρες. Εξίσου σημαντική θεωρείται και η χρήση μιας θρεπτικής μάσκας μαλλιών 1-2 φορές την εβδομάδα.

Leave-in conditioner

Αφού βγείτε από το ντους, σε βρεγμένα μαλλιά εφαρμόστε στα μήκη ένα leave in conditioner για επιπλέον θρέψη και ενυδάτωση. Εάν έχετε λεπτή τρίχα, προτιμήστε ένα προϊόν σε σπρέι, ενώ αν έχετε πιο χοντρή μια πλούσια κρέμα. Χτενίστε τα μαλλιά σας για τη σωστή κατανομή του προϊόντος σε όλο το μήκος τους.

Κρέμα διαμόρφωσης για μπούκλες

Αφού χωρίσετε τα μαλλιά σας σε τέσσερα ίσα μέρη, ξεκινήσετε να εφαρμόζετε μια κρέμα για μπούκλες -όσο ακόμα είναι βρεγμένα- και στη συνέχεια «τσαλακώστε» με τα χέρια τα μαλλιά σας για να βοηθήσετε τη διαμόρφωση των κυματισμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS