BEAUTY3 μύθοι που δεν υφίστανται για τα αντηλιακά και πρέπει να σταματήσεις...

3 μύθοι που δεν υφίστανται για τα αντηλιακά και πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Τα αντηλιακά ενώ αποτελούν το πιο σημαντικό βήμα στην πρωινή ρουτίνα περιποίησης, καθώς προστατεύουν από τη φωτογήρανση, τα εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος, ο αριθμός των γυναικών που τα χρησιμοποιεί είναι πραγματικά λίγος. Ο λόγος; Η ανεπαρκής ενημέρωση. Ακολουθούν 5 από τους πιο δημοφιλείς μύθους σχετικά με τα αντηλιακά και οι ανακρίβειες που κρύβονται από πίσω τους:

Μύθος#1  Το αντηλιακό στερεί από τον οργανισμό τη βιταμίνη D

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D συχνά οφείλονται στην ατμοσφαιρική ρύπανση που μπλοκάρει σε μεγάλο βαθμό τις απαραίτητες για τη σύνθεσή της, ακτίνες UVB. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τα πιο σκουρόχρωμα δέρματα, όπως τα δικά μας, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να συνθέσουν βιταμίνη D, σε σύγκριση με τα ανοιχτόχρωμα.

Η χρήση αντηλιακού θεωρείται σε κάθε περίπτωση επιτακτική. Για να συμπληρωθεί η ποσότητα βιταμίνης D που χρειάζεται ο οργανισμός, αρκεί η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία για 15-30 λεπτά κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Εναλλακτικά, μπορείς να ενσωματώσεις στο καθημερινό διαιτολόγιό σου τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D ή ένα συμπλήρωμα διατροφής.

Μύθος#2  To μαύρισμα βοηθά με την ακμή

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως η ακμή και ο ήλιος κάνουν το τέλειο ζευγάρι. Κατά την έκθεση της επιδερμίδας στον ήλιο, τα σπυράκια μοιάζουν να εξασθενούν, καθώς ο προστατευτικός υδρολιπιδικός φραγμός της αποδυναμώνεται και χάνει σημαντικά αποθέματα υγρασίας. Ως αποτέλεσμα οι σμηγματογόνοι αδένες διεγείρονται και αρχίζουν να παράγουν περισσότερο σμήγμα για να αναπληρώσουν τις απώλειες με αποτέλεσμα τελικά να αυξάνεται η λιπαρότητα μακρυπρόθεσμα.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως η παραμονή κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς προστασία, όχι μόνο δεν θα ξηράνει τα σπυράκια, αλλά στην πραγματικότητα θα καθυστερήσει την επούλωσή τους, καθώς η επιδερμίδα θα έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμα πρόβλημα, τη φωτογήρανση.

Μύθος #3  Το μελαχρινό δέρμα  δεν χρειάζεται αντηλιακό

Παρόλο που η σκουρόχρωμη επιδερμίδα προσφέρει περισσότερη φυσική προστασία από τις βλαβερές ηλιακές ακτινοβολίες, κανένας δεν έχει ανοσία στην καταστροφή που προκαλεί ο ήλιος. Χρειάζεται να χρησιμοποιείς αντηλιακό όσο #ΜένουμεΣπίτι;

Οι UVA ακτίνες ευθύνονται για τα ηλιακά εγκαύματα, ενώ οι UVA για τη γήρανση της επιδερμίδας. Οι τελευταίες παραμένουν το ίδιο ισχυρές σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και η μεγάλη συγκέντρωση μελανίνης στην επιδερμίδα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ασπίδα προστασίας απέναντι σε αυτές. Μην ξεχνάτε επίσης πως η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς αντηλιακό μπορεί πολύ εύκολα να προκαλέσει και καρκίνο του δέρματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS