BEAUTYΛιπαρή επιδερμίδα: Ποια λάθη κάνεις και επιδεινώνεις την κατάσταση;

Λιπαρή επιδερμίδα: Ποια λάθη κάνεις και επιδεινώνεις την κατάσταση;

Η λιπαρότητα της επιδερμίδας οφείλεται στις μεταβολές των επιπέδων των ορμονών. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της εμμηνόπαυσης αλλά και τις ημέρες που έχουμε περίοδο, τα ανδρογόνα αυξάνονται και έτσι η λιπαρότητα γίνεται πιο έντονη. Επιπλέον, οι καιρικές συνθήκες και συγκεκριμένα η ζέστη και ο ιδρώτας, την κάνουν πιο έντονη.

Όμως η λιπαρότητα βοηθά στην καθυστέρηση της γήρανσης των κυττάρων του προσώπου. Άρα είναι κάτι που θέλουμε να έχουμε στην επιδερμίδα μας, απλά σε ελεγχόμενα επίπεδα.

Προϊόντα πλούσια σε έλαια δεν είναι η ιδανική επιλογή στη skincare ρουτίνα, για όσους αντιμετωπίζουν λιπαρό δέρμα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Αντίθετα, προϊόντα με βάση το νερό ή αυτά που είναι σε μορφή gel ή σκόνης προτείνονται για καθημερινή χρήση.

Ο καθαρισμός είναι βασικό στάδιο της περιποίησης, και μάλιστα για τους λιπαρούς τύπους δέρματος πρέπει να είναι ακόμα πιο σχολαστικός και συχνός. Δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, ίσως δεν αρκούν.

Δερματολόγοι προτείνουν εκτενή καθαρισμό του δέρματος κάθε φορά που νιώθουμε ότι το δέρμα είναι τρομερά λιπαρό. Εδώ, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ακόμα και το καθαριστικό προσώπου, πρέπει να είναι oil-free, κατάλληλο για λιπαρά δέρματα.

Επειδή πολλές από εσάς λατρεύετε τα φυσικά συστατικά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το τζελ της αλόης είναι τρομερά ευεργετικό, καθώς καθαρίζει σε βάθος τους πόρους και απομακρύνει τη λιπαρότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS