BEAUTY4 συνδυασμοί συστατικών που θα κάνουν την επιδερμίδα σου να λάμψει

4 συνδυασμοί συστατικών που θα κάνουν την επιδερμίδα σου να λάμψει

Η τέχνη του mix & match δεν είναι πολύτιμη μόνο σε επίπεδο styling, αλλά και στον τομέα της ομορφιάς, με το σωστό συνδυασμό των skincare συστατικών να παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος στην επιδερμίδα.

​​​​​​Ακολουθούν 4 skincare συνδυασμοί, με πρώτο και κύριο το πιο γνωστό, τη βιταμίνη C και το αντηλιακό:

Βιταμίνη C και Αντηλιακό

Η βιταμίνη C αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά. Ο συνδυασμός της με SPF θεωρείται ιδανικός, καθώς ενισχύει την προστασία που παρέχει το αντηλιακό, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης κηλίδων και ρυτίδων στο δέρμα εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο.

Βιταμίνη C και Βιταμίνη Ε

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά οι δύο αυτές βιταμίνες κάνουν το τέλειο skincare «ζευγάρι», καθώς αλληλοσυμπληρώνονται, ενισχύοντας η μια τη δράση της άλλης. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί πως η βιταμίνη C όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη Ε σε αντηλιακά προϊόντα, ενδυναμώνει την αντηλιακή προστασία.

Ρετινόλη και Υαλουρονικό οξύ

Η ρετινόλη έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές ως το θαύμα του skincare, ένα συστατικό που κάθε γυναίκα μετά το κατώφλι των 35 χρονών οφείλει να συμπεριλαμβάνει στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Αν και οι ευεργετικές της ιδιότητες είναι πολυάριθμες, σε υψηλές συγκεντρώσεις, υπάρχει η πιθανότητα να προκαλέσει ενοχλητικούς ερεθισμούς και ξηρότητα στην επιδερμίδα.

Συνδυάζεται εξαιρετικά με υαλουρονικό οξύ, το οποίο δημιουργεί μια προστατευτική επιφάνεια που χαρίζει ενυδάτωση στην επιδερμίδα και την προφυλάσσει από τυχόν ξηρότητα.

ΑHA/BHA και Υαλουρονικό οξύ

Τα AHA και τα BHA, όπως το γλυκολικό και το σαλικυλικό οξύ, κάνουν ήπια χημική απολέπιση, αποκαλύπτοντας μια πραγματικά λαμπερή επιδερμίδα. Το υαλουρονικό οξύ από την άλλη «τραβά» την υγρασία της ατμόσφαιρας και τη φυλακίζει στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να αποτελεί το τέλειο συστατικό για μετά τα ΑΗΑ και ΒΗΑ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS