ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYΑγόρασες λάθος καλλυντικά; Μυστικά και tips για να μην τα πετάξεις

Αγόρασες λάθος καλλυντικά; Μυστικά και tips για να μην τα πετάξεις

Όλες κάποια στιγμή έχουμε κάνει μια αγορά καλλυντικού που όταν το χρησιμοποιήσαμε είδαμε ότι δεν μας ταιριάζει, είτε στο χρώμα, είτε στο δέρμα μας. Υπάρχουν όμως κάποιες λύσεις που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε να αλλάξεις το χρώμα ή την υφή των καλλυντικών για να μην πάει κανένα χαμένο. Δοκίμασε τα και θα εντυπωσιαστείς με τα αποτελέσματα!

Η λάθος απόχρωση στο μέικ απ

Αυτό είναι ένα πολύ συνηθισμένο λάθος και δε μπορούμε να σου πούμε ότι έχεις και άδικο, ειδικά αν κάνεις τις αγορές σου μέσω ίντερνετ. Αν, λοιπόν, το μέικ απ που αγόρασες είναι πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα του του πρόσωπό σου, ψάξε και ζήτησε ένα δείγμα από το ίδιο μέικ απ σε δύο τόνους πιο σκούρο χρώμα από αυτό που έχεις αγοράσει και ανάμειξέ το καλά ώστε να γίνει πιο σκούρο. Επίσης, μπορείς να το εφαρμόσεις σε σημεία όπως κάτω από τα μάτια, την μύτη και το περίγραμμα του στόματος, για έξτρα φως και έπειτα να ζεστάνεις το αποτέλεσμα με ένα bronzer.

Αν πάλι είναι πιο σκούρο, μπορείς να κάνεις το ίδιο με μία πιο ανοιχτή απόχρωση. Εναλλακτικά, αν δεν βρίσκεις πιο ανοικτή απόχρωση, δοκίμασε να κάνεις μία προσεκτική ανάμειξη με την ενυδατική σου κρέμα. Σίγουρα η απόχρωση θα δείχνει πιο γλυκιά και εσύ θα έχεις μόλις δημιουργήσει την δική σου BB κρέμα.

Για ασφάλεια όμως, ρίξε τη μισή ποσότητα πιο σκούρας ή πιο ανοιχτής απόχρωση, ανακάτεψε και δοκίμασε το χρώμα. Αν χρειαστεί ρίξε και το υπόλοιπο.

Η λάθος υφή στην κρέμα
Αν η ενυδατική κρέμα σου δείχνει να είναι λιπαρή για το δέρμα σου, οι δρόμοι είναι δύο. ‘Η την αναμειγνύεις πριν τη βάλεις στο πρόσωπό σου με ένα gel ενυδάτωσης για λιπαρά δέρματα και την εφαρμόζεις μετά στο πρόσωπό σου ή τη συνδυάζεις με έναν ορό ρύθμισης της λιπαρότητας που τον τοποθετείς πριν βάλεις την κρέμα σου. Σε περίπτωση που η κρέμα είναι πολύ «στεγνή» αναμειγνύεται με μια κρέμα για ξηρά δέρματα ή τη συνδυάζεις με έναν ορό ενυδάτωσης.

Πολύ ανοιχτόχρωμο concealer

Συχνά, στην προσπάθειά σου να καλύψεις τους μαύρους κύκλους, μπορεί να υπερβάλλεις στην απόχρωση του concealer, γεγονός που σε οδηγεί στην αγορά μιας ανοιχτής απόχρωσης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται άσπροι κύκλοι γύρω από τα μάτια. Αφού λοιπόν βάλεις το concealer και γίνει η κάλυψη των μαύρων κύκλων πέρασε από πάνω λίγο makeup σου ώστε αυτό να πάρει πιο φυσική απόχρωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS