BEAUTYΑν θες λαμπερά μαλλιά υιοθέτησε αυτό το τρικ στο λούσιμο...

Αν θες λαμπερά μαλλιά υιοθέτησε αυτό το τρικ στο λούσιμο…

Αντίστοιχα με τη λαμπερή επιδερμίδα, τα λαμπερά μαλλιά είναι ένα ακόμη μία πρόκληση ομορφιάς στην καθημερινή μας ρουτίνα. Γιατί όλες τα θέλουμε, αλλά λίγες τα καταφέρνουμε. Εκτός όμως, από τα σωστά, εξειδικευμένα προϊόντα και τις θεραπείες στα κομμωτήρια, πάντα υπάρχουν αυτά τα μικρά tips που μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανέξοδα και πρακτικά.

Τι θα έλεγες λοιπόν, αν άλλαζες μια μικρή συνήθεια στο λούσιμο των μαλλιών σου, που θα τα έκανε ακόμη πιο λαμπερά;

Το κόλπο στο λούσιμο

Ξέρω πόσο απολαυστικό- χαλαρωτικό μπορεί να είναι το μπάνιο με ζεστό νερό χειμώνα- καλοκαίρι. Όμως, όπως στην επιδερμίδα μας, έτσι και στα μαλλιά, το λούσιμο με ζεστό (οριακά καυτό- ορισμένες το παρακάνουμε) νερό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και αφυδάτωση κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής, να κάνει τα μαλλιά πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα, ακόμη πιο λιπαρά (αφαιρούνται τα φυσικά έλαια και εκκρίνεται ακόμη περισσότερο σμήγμα) αλλά και να ξεθωριάσει το χρώμα τους, σε περίπτωση που έχεις βαμμένα μαλλιά και συνδυαστικά δεν χρησιμοποιείς εξειδικευμένα προϊόντα. Κι αυτό γιατί «ανοίγει» τα λέπια της τρίχας χωρίς να τα «κλείσει», γεγονός που καθιστά τα μαλλιά ακόμη πιο εύθραυστα.

Η κίνηση που θα κάνει τη διαφορά; Όχι πάντως το κρύο νερό. Δύο λεπτά πριν τελειώσεις το μπάνιο σου, γύρισε το διακόπτη στο κρύο νερό και ξέβγαλε με αυτό τα μαλλιά σου. Αν θέλεις για να μην πάθεις κρυπαγήματα, μπορείς να έχεις βγει από το μπάνιο και να κάνεις μόνο τα μαλλιά σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS