BEAUTYΑντηλιακή προστασία, κάλυψη και ενυδάτωση μόνο με μια κρέμα

Αντηλιακή προστασία, κάλυψη και ενυδάτωση μόνο με μια κρέμα

Μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα χαρίζει προστασία, ομοιομορφία, φυσική φωτεινότητα και ένα διάφανο πέπλο κάλυψης στην επιδερμίδα σου.

H καθημερινή (και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες) αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη για την υγεία και τη νεανικότητα της επιδερμίδας. Κανένα προϊόν φροντίδας προσώπου, όσο hi-end και αν είναι, δεν θεωρείται σωστό αν δεν ολοκληρώνεται με το κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας και τον τρόπο ζωής σου, δείκτη προστασίας (SPF).

Και αυτό γιατί, ως γνωστόν, οι ακτίνες UVA και UVB διεισδύουν στο δέρμα και προκαλούν τη δημιουργία ελευθέρων ριζών, οι οποίες δημιουργούν σοβαρές βλάβες στα κύτταρα αλλά και στο DNA. Η δράση τους αυτή είναι πολύ ύπουλη, και μπορεί οι επιπτώσεις τους να μην φαίνονται άμεσα, όμως οι φθορές συσσωρεύονται και με το πέρασμα του χρόνου οδηγούν στα σημάδια πρόωρης γήρανσης, δηλαδή λεπτές γραμμές, ρυτίδες και δυσχρωμίες.

Οι τρόποι για να φορέσεις το SPF σου είναι διάφοροι: είτε ενσωματωμένο στην αγαπημένη σου κρέμα ημέρας, είτε με ένα αντηλιακό προσώπου που θα φορέσεις πάνω από την κρέμα ημέρας αν αυτή δεν διαθέτει δείκτη προστασίας, είτε με το φον ντε τεν που χρησιμοποιείς καθώς πλέον όλο και περισσότερες βάσεις ενισχύονται με SPF, είτε με μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα.

Ποια είναι όμως η διαφορά ανάμεσα σε ένα φον ντε τεν με SPF, μια ενυδατική με χρώμα και SPF, και μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα;

Οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν το τοπίο: οι ενυδατικές με χρώμα και τα φον ντε τεν με SPF συνήθως διαθέτουν χαμηλότερο δείκτη από μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα ενώ μια σημαντική διαφορά βρίσκεται στον τρόπο εφαρμογής τους, από τον οποίο εξαρτάται άμεσα η σωστή αντηλιακή προστασία.Οι περισσότερες από εμάς δεν εφαρμόζουμε εκείνη την ποσότητα φον ντε τεν που χρειάζεται για να μας προσφέρει σωστή προστασία από τις ακτίνες UV. Από την άλλη, ένα αντηλιακό με χρώμα είναι πρώτα αντηλιακό και θα πρέπει να εφαρμόζεται ως τέτοιο, απλώνοντας δηλαδή στο πρόσωπο μια ποσότητα ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού, ενώ την ίδια στιγμή οι χρωστικές νέας γενιάς που περιέχει χαρίζουν ένα διάφανο πέπλο κάλυψης, ομοιομορφία και φυσική φωτεινότητα, καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες, ή αν η επιδερμίδα σου δεν έχει ανάγκη από πλούσια κάλυψη.

Οι αντηλιακές κρέμες με χρώμα προσφέρουν ευρέως φάσματος προστασία, είναι εμπλουτισμένες και με συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ για ταυτόχρονη εντατική ενυδάτωση, η γκάμα των αποχρώσεών τους είναι πλούσια, ενώ κάποιες από αυτές περιέχουν και μικρομόρια που διαχέουν ομοιόμορφα το φως στο πρόσωπο, χαρίζοντάς του όμορφη, φυσική λάμψη.

Ρίξε μια ματιά τι βρεις στην αγορά:

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS