BEAUTYΑπαλά χείλη και σούπερ ενυδατωμένα με DIY scrubs

Απαλά χείλη και σούπερ ενυδατωμένα με DIY scrubs

Μπορεί το τελευταίο διάστημα να μη βάφεις και πολύ τα χείλη σου, αλλά οι πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή κάνοντας τηλεδιασκέψεις και δουλεύοντας από το σπίτι, μπορεί να κάνουν τα χείλη σου να αφυδατωθούν και να σκάσουν. Τα lip balms από μόνα τους δεν αρκούν, οπότε θα χρειαστείς απολέπιση. Και τι καλύτερο από το να την κάνεις δημιουργώντας μερικά αποτελεσματικά και πανεύκολα στην παρασκευή τους DIY lip scrubs;

Με σοκολάτα

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

3/4 κουταλιάς του γλυκού μέλι

2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Ανάμειξε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο μπολ. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα στα χείλη σου και κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Άφησε  το μείγμα να μείνει στα χείλη σου για μερικά λεπτά, ώστε να δράσει σωστά. Τέλος, αφαίρεσε το με ένα πανί εμποτισμένο με χλιαρό νερό.

Γιατί; Πρόκειται για ένα lip scrub, που δεν ικανοποιεί μόνο τους λάτρεις της σοκολάτας, αλλά θα σας χαρίσει και χείλη για φίλημα. Μάλιστα, η σοκολάτα ενυδατώνει τέλεια. Από την άλλη, το εκχύλισμα βανίλιας περιέχει αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικά στοιχεία, που προστατεύουν το δέρμα από τα μικρόβια.

Με κανέλα

Υλικά:

1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλιά της σούπας μέλι

1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Γιατί; Η κανέλα μπορεί να ενισχύσει φυσικά τα χείλη σου, οπότε βάλε την στη ρουτίνα περιποίησης των χειλιών σου. Πρόκειται για ένα tip, που και η Kylie Jenner χρησιμοποιεί φανατικά. Επίσης, η κανέλα λειτουργεί και σαν φυσικό απολεπιστικό συστατικό, χαρίζοντάς σου χείλη απαλά και υγιή.

Με καρύδα & μέλι

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας

1 κουταλιά της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1/2 κουταλιά της σούπας χλιαρό νερό

Γιατί; Το έλαιο καρύδας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να θρέψει το δέρμα, ενώ η καστανή ζάχαρη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Τέλος, το μέλι λειτουργεί θεραπευτικά και αναδομεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS