BEAUTYΑποτοξίνωση των μαλλιών από τα εργαλεία θερμότητας και το styling

Αποτοξίνωση των μαλλιών από τα εργαλεία θερμότητας και το styling

Η άνοιξη είναι η πλέον κατάλληλη εποχή για ολική αποτοξίνωση του οργανισμού. Εκτός από τη διατροφή, θα πρέπει να φροντίσεις και τα μαλλιά σου, κάνοντας το απαραίτητο reboot πριν το καλοκαίρι και τη ριζική αλλαγή του καιρού. Αυτά είναι τα tips για σωστή αποτοξίνωση των μαλλιών:

Αποχή από τα heat tools

Οι κομμωτές συμβουλεύουν ότι εφόσον δεν κάνουμε βραδινές εξόδους είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνεις ένα διάλειμμα από τα heat tools, όπως το πιστολάκι, οι πρέσες ισιώματος και τα ψαλίδια για μπούκλες. Έτσι η τρίχα θα δυναμώσει και η ψαλίδα στις άκρες θα ελαχιστοποιηθεί. Ένα απλό στέγνωμα των μαλλιών με πιστολάκι ή τη μέθοδο air drying, δηλαδή το φυσικό στέγνωμα των μαλλιών χωρίς θερμότητα για ακόμα μεγαλύτερη αποτοξίνωση.

Backstage at Chloé RTW Fall 2017

Ενυδάτωση

Η μάσκα μαλλιών έχει αναδειχθεί σε ένα από τα staple προϊόντα ομορφιάς της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Η εφαρμογή μιας μάσκας με ενυδατική σύνθεση από τα μήκη μέχρι τις άκρες για αποφυγή λιπαρότητας στις ρίζες. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μετά την εφαρμογή της οι hair stylists προτείνουν το τύλιγμα των μαλλιών με μια ζεστή πετσέτα για 15-30 λεπτά πριν το λούσιμο. Η θερμότητα θα ανοίξει τα λέπια της τρίχας, επιτρέποντας στα πλούσια θρεπτικά συστατικά να εισχωρήσουν πιο βαθιά, κάνοντας τα μαλλιά πραγματικά απαλά και μεταξένια.

Εναλλακτικά, αν διαθέτεις λιγότερο χρόνο, μετά την εφαρμογή του conditioner, χτενίστε τα μαλλιά προκειμένου το προϊόν να διανεμηθεί ισομερώς και να απολαύσεις όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Έξυπνα χτενίσματα

Το messy top knot και η αλογοουρά θα μπορούσαν εύκολα να αναδειχθούν στα επίσημα χτενίσματα της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Το συχνό πιάσιμο των μαλλιών με λαστιχάκια, ταλαιπωρεί τα μαλλιά, προκαλώντας σπάσιμο της τρίχας. Προτίμησε τα scrunchies που είναι πολύ πιο φιλικά για την τρίχα από τα κοινά λαστιχάκια, ενώ μην ξεχνάς να αφήνεις πού και πού τα μαλλιά σου ελεύθερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS