BEAUTYΑποτρίχωση στο σπίτι; Μόνη σου; Ναι μπορείς...

Αποτρίχωση στο σπίτι; Μόνη σου; Ναι μπορείς…

Εάν αποφασίσεις να κάνεις μόνη σου αποτρίχωση στο σπίτι δεδομένου ότι γνωρίζεις πως το ραντεβού με την αισθητικό σου θα αργήσει, θα πρέπει να ξέρεις μερικά σημαντικά πράγματα, που θα σου γλιτώσουν χρόνο και θα σου προσφέρουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

 

Πριν κάνεις αποτρίχωση, κάνε οπωσδήποτε απολέπιση, για να ανοίξουν οι πόροι και να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Το  scrub ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνει την όψη επιδερμίδας κι ενθαρρύνει την παραγωγή νέων κυττάρων, κάτι που σημαίνει πιο σφριγηλό και νεανικό δέρμα. Εάν δεν θέλεις κάποιο απολεπιστικό προϊόν, έχεις την επιλογή του dry brushing, που γίνεται πιο γρήγορα.

Εν αντίθεση με το ξύρισμα, η αποτρίχωση απαιτεί στεγνό δέρμα, διότι δε μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν είναι τελείως βρεγμένο.  Μετά το ντους και φού έχεις σκουπίσει το  σώμα σου και βάζοντας  λίγη πούδρα στα σημεία που θα αποτριχώσεις για να διευκολυνθείς.

Ο τρόπος που θα  εφαρμόσεις το κερί δηλάδη προς τη φορά που μεγαλώνει η τρίχα και όχι αντίθετα αλλά και το να τραβήξεις τηντ αινία αποτρίχωσης προς την αντίθετη φορά παίζει σημαντικό ρόλο.

Εάν είναι η πρώτη φορά που κάνεις αποτρίχωση, ξεκίνα από τα πόδια.

Όσον όσον αφορά στο face waxing, άπλωσε κερί μόνο πάνω από το άνω χείλος, καθώς και πάνω-κάτω στα φρύδια σας, πολύ προσεκτικά. Φυσικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ειδικές ταινίες αποτρίχωσης για το πρόσωπο, που είναι πιο εύκολες στη χρήση. Μην επαναλάβεις τη διαδικασία δύο φορές μέσα στην ίδια μέρα καθώς στα σημεία αυτά η επιδερμίδα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS