BEAUTYΑρωματικές υπογραφές: Ό,τι πιο προσωπικό για τα Χριστούγεννα

Αρωματικές υπογραφές: Ό,τι πιο προσωπικό για τα Χριστούγεννα

Ένα άρωμα είναι επιτυχημένο όταν υπογραμμίζει την προσωπικότητα εκείνου που το φορά και έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στην εποχή. Επίλεξε αυτό που σε αντιπροσωπεύει από τα ολοκαίνουργια που σου προτείνουμε.

3+1 tips για να διαλέξεις το ιδανικό άρωμα

* Ψεκάζεις το άρωμα στο εσωτερικό του καρπού και περιμένεις μισή ώρα μέχρι να καταλάβεις την «καρδιά» της σύνθεσης. Καλό είναι να μη δοκιμάζεις πάνω από δυο – τρία αρώματα τη φορά, διαφορετικά, το πιθανότερο είναι να ζαλιστείς.

* Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, μπορείς να μυρίσεις κόκκους καφέ.

* Λαμβάνουμε υπόψη τον τύπο της επιδερμίδας μας. Η ξηρή επιδερμίδα δεν έχει την απαραίτητη λιπαρότητα για να συγκρατήσει ένα άρωμα. Έτσι προσανατολιζόμαστε σε κάποιο parfum ή eau de parfum που έχουν στη βάση τους έντονες νότες λουλουδιών, μπαχαρικών ή ξύλων.

* Επίσης η σωστή επιλογή αρώματος εξαρτάται από την εποχή, τις προτιμήσεις μας αλλά και την ώρα της ημέρας. Π.χ. το πρωί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιο ελαφριές συνθέσεις με εσπεριδοειδή, που τονώνουν την ενέργειά μας και δεν μυρίζουν έντονα στους γύρω μας.

Info: Με το πέρασμα του χρόνου το άρωμά μας μπορεί να μη μυρίζει πάνω μας όπως παλιότερα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην αλλαγή των διατροφικών μας συνηθειών, σε ορμονικές μεταβολές ή στη λήψη φαρμάκων.

the wish list

Η νέα chypre φλοράλ εκδοχή του Idôle της Lancome διαθέτει τριαντάφυλλο Βουλγαρίας, γιασεμί, musk, βανίλια, κέδρο και σανταλόξυλο.

Midnight Musk & Amber Cologne της Jo Malone London γιορτάζοντας την περίοδο της υπερβολής, ο αισθησιακός μόσχος ανθίζει τη νύχτα και πάλλεται με τη λαμπερή ζεστασιά του κεχριμπαριού.  Το δελεαστικό αυτό άρωμα με τη μαγευτική του αύρα, οδηγεί σε πολυτελείς εορτασμούς μέχρι το πρωί.

Το Flowerbomb των Victor & Rolf μοιάζει σαν ένα δροσερό μπουκέτο λουλουδιών, με τριαντάφυλλο, ίριδα και ηλιοτρόπιο, φρεσκάρει και ευεργετεί τη διάθεση

Το πιο διάσημο άρωμα στον κόσμο, το Chanel No.5, επανασυστήνεται, αυτή τη φορά έχοντας μια νέα διάσημη ambassador, που ενσαρκώνει τη γαλλική φινέτσα και τον αισθησιασμό που πρεσβεύει.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS