BEAUTYBEAUTY NEWS3+1 tips για το πιο αποτελεσματικό μάυρισμα αυτό το καλοκαίρι!

3+1 tips για το πιο αποτελεσματικό μάυρισμα αυτό το καλοκαίρι!

Ο ήλιος δεν κάνει καλό στο δέρμα μας και αυτό είναι γεγονός. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι θέλουμε να πάρουμε έστω και λίγο «χρώμα» το καλοκαίρι – άλλωστε η μαυρισμένη επιδερμίδα είναι πιο σέξι, όπως και να το κάνουμε.

Φυσικά το αντηλιακό δεν είναι διαπραγματεύσιμο (μην χρησιμοποιείτε κάτω από SPF 30!), εκτός κι αν ο σκοπός σας είναι να γίνετε σαν αστακός και μετά να ξεφλουδίσετε.

Για να αποκτήσετε λοιπόν μία τέλεια, «μπρονζέ» απόχρωση πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα, αλλά και να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips!

Βήμα 1: Κάντε απολέπιση

Αρκετές μέρες πριν βγείτε στην παραλία, ξεκινήστε να κάνετε συστηματική απολέπιση στο σώμα και το πρόσωπό σας. Τα νεκρά κύτταρα θα φύγουν, το δέρμα σας θα είναι πολύ πιο απαλό και το μαύρισμα σας θα γίνει ομοιόμορφα.

Βήμα 2: Ενυδατώστε το δέρμα σας

Μετά από τόση απολέπιση είναι σημαντικό να ενυδατώνουμε σε βάθος το δέρμα μας, αφού το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα δεν θα «πάρει» καλά την έκθεση στον ήλιο. Δώστε του «τροφή» μέσα από πλούσιες κρέμες και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Βήμα 3: Καταναλώστε τροφές για… μαύρισμα

Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα. Ο λόγος που μαυρίζουμε το καλοκαίρι είναι η χρωστική που έχει το δέρμα μας και ονομάζεται μελανίνη. Η παραγωγή της αυξάνεται με την έκθεση στον ήλιο, επειδή όμως εμείς βιαζόμαστε να αποκτήσουμε σοκολατένια όψη, μπορούμε να την ενισχύσουμε μέσα από τη διατροφή μας. Οι ουσίες που τη βοηθούν να παραχθεί είναι καροτενοειδή, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το σελήνιο, ο χαλκός και τα φλαβονοειδή, επομένως φάτε πολλά (ΠΟΛΛΑ) καρότα, πολύχρωμες πιπεριές, βερίκοκα, σκούρα πράσινα λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σουσάμι και μανιτάρια. Έτσι και θα μαυρίσετε πολύ πιο γρήγορα και θα τρώτε πολύ πιο υγιεινά. Win win!

Βήμα 4 (ειδικό για όσες έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα): Χρησιμοποιήστε αυτομαυριστικά προϊόντα

Όσα καρότα και αν φάμε, εμείς που είμαστε ελαφρώς (έως πολύ) «ασπρουλιάρες», θα δούμε πιο δύσκολα αποτέλεσμα. Τι κάνουμε για αυτό λοιπόν; Επενδύουμε σε ένα self tan και βγαίνουμε στα πρώτα μπάνια με ένα.. νορμάλ χρώμα στο σώμα μας. Προσοχή όμως, τα συγκεκριμένα προϊόντα απαιτούν σωστή εφαρμογή για να μην βγούμε πορτοκαλί ή πουά, οπότε δώστε έξτρα προσοχή στα βήματα 1 και 2.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS