BEAUTYBEAUTY NEWSH Angelina Jolie βάζει το δικό της λιθαράκι για την προστασία των...

H Angelina Jolie βάζει το δικό της λιθαράκι για την προστασία των μελισσών

Η Angelina Jolie σε συνεργασία με τον Οίκο Guerlain και την Unesco ονομάστηκε «νονά» του προγράμματος ‘Women for Bees 2021’, που δημιουργήθηκε, με σκοπό να εκπαιδεύσει γυναίκες μελισσοκόμους από όλο τον κόσμο και να τους δώσει τη δυνατότητα να γίνουν επιχειρηματίες.

«Όταν οι γυναίκες αποκτούν δεξιότητες και γνώσεις, το ένστικτό τους είναι να βοηθήσουν τους άλλους», λέει η Jolie. «Ανυπομονώ να τις γνωρίσω και να μάθω για τον πολιτισμό και το περιβάλλον τους και τον ρόλο που διαδραματίζουν οι μέλισσες. Ελπίζω ότι η εκπαίδευση θα ενισχύσει τη ανεξαρτησία, τα προς το ζην και τις κοινότητές τους», δήλωσε για αυτόν της τον «τίτλο» η διάσημη ηθοποιός.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Μέλισσας στις 20 Μαΐου, έκανε μια τη φωτογράφιση, με την οποία θέλησε να στείλει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Πόζαρε για τον Νταν Γουίντερς και το National Geographic, προκειμένου να στρέψει την προσοχή όλων στην Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, όπως και στην επείγουσα ανάγκη να προστατευθούν οι μέλισσες. Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για ένα νέο πρόγραμμα το οποίο στηρίζει και στο επίκεντρό του βρίσκονται γυναίκες – επιχειρηματίες που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με τη μελισσοκομία.

Ο Γουίντερς, ερασιτέχνης μελισσοκόμος και ο ίδιος, άντλησε έμπνευση από ένα διάσημο πορτρέτο του θρυλικού φωτογράφου Ρίτσαρντ Άβεντον, ο οποίος είχε απαθανατίσει έναν θαρραλέο μελισσοκόμο από την Καλιφόρνια, που πόζαρε με μέλισσες πάνω στον γυμνό κορμό του. «Όλοι στο σετ, εκτός από την Αντζελίνα, έπρεπε να φορούν προστατευτική στολή. Έπρεπε να υπάρχει ησυχία και να είναι αρκετά σκοτεινά για να παραμείνουν οι μέλισσες ήρεμες. Η Αντζελίνα στάθηκε ακίνητη, καλυμμένη με μέλισσες επί 18 λεπτά χωρίς ούτε ένα τσίμπημα», είπε ο φωτογράφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS