BEAUTYBEAUTY NEWSSkin Cycling: το νέο trend για τη φροντίδα του προσώπου που κατέκλυσε...

Skin Cycling: το νέο trend για τη φροντίδα του προσώπου που κατέκλυσε το Tik Tok

Τι είναι το skin cycling; Είναι η διαμόρφωση της βραδινής ρουτίνας μας με ενεργά συστατικά, όπως απολεπιστικά οξέα, ρετινόλη κλπ. με στρατηγικό τρόπο, ώστε το ένα καλλυντικό να συμπληρώνει τη δράση του άλλου. Έτσι κάνουμε και θεραπεία και ανάπλαση.

Σε ποιους  τύπους επιδερμίδας απευθύνεται; Σε γενικές γραμμές, σε όλους. Πιθανόν όμως αν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα να νιώσουμε ότι η ρετινόλη ή κάποιο απολεπιστικό συστατικό δεν είναι συμβατό. Όμως με μερικές απλές αλλαγές στη ρουτίνα και στα καλλυντικά μας, το skin cycling θα κάνει θαύματα.

574fc57d Skin Cycling

Πώς κάνουμε skin cycling

Χωρίζεται σε 4 διαφορετικά βήματα.

1ο βράδυ: Απολέπιση

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα επιτρέποντας στα ρετινοειδή και άλλα ενεργά ή ενυδατικά συστατικά να διεισδύουν στο δέρμα βαθύτερα. Αφού καθαρίσουμε το πρόσωπό μας, εφαρμόζουμε μία λοσιόν με οξέα. Αυτά μπορεί να είναι AHA (π.χ. γλυκολικό οξύ), λακτικό οξύ ή BHA (π.χ. σαλικυλικό οξύ) αν έχουμε λιπαρό με τάσεις ακμής δέρμα. Αφού χρησιμοποιήσουμε το καλλυντικό μας σύμφωνα με τις οδηγίες του, συνεχίζουμε με την ενυδάτωση. Ο συνδυασμός των οξέων και της ενυδατικής μας θα αυξήσει θεαματικά την υγρασία στα κύτταρα της επιδερμίδας.

Glamglowuk 265706437 590686935566487 8072922750935335437 N 1

2ο βράδυ: Ρετινοειδή

Διεγείρουν το κολλαγόνο και την αναπαραγωγή νέων κυττάρων συμβάλλοντας στη βελτίωση των ρυτίδων και της υφής της επιδερμίδας. Μετά τον καθαρισμό του προσώπου, εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα μία σύνθεση με ρετινοειδή σε ποσότητα ίση με το μέγεθος ενός ρεβυθιού.

Αν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα: Προτιμάμε μία πιο ήπια σύνθεση με μικρότερη συγκέντρωση ρετινοειδών. Εναλλακτικά, δοκιμάζουμε την τεχνική «σάντουιτς». Απλώνουμε πρώτα την ενυδατική μας και περιμένουμε 10-15’. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε τη ρετινόλη. Αν στη συνέχεια αισθανθούμε την επιδερμίδα να «τραβάει», απλώνουμε από πάνω μία δεύτερη στρώση ενυδατικής, η οποία θα μειώσει τις παρενέργειες.

3ο και 4ο βράδυ: Ενυδάτωση

Τώρα εστιάζουμε στην ενυδάτωση και την ανάπλαση του επιδερμιδικού φραγμού. Μετά τον καθαρισμό, απλώνουμε σε νωπή επιδερμίδα έναν ενυδατικό ορό. Μερικά από τα κορυφαία συστατικά που προτιμάμε είναι υαλουρονικό οξύ, νιασιναμίδη, ceramides, urea και γλυκερίνη. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε την κρέμα μας. Ιδανικά καλό είναι να περιέχει τα ίδια συστατικά και επιπλέον λιπαρά οξέα και πανθενόλη.

Προσοχή

Τo skin cycling αφορά τη νυχτερινή περιποίηση με ενεργά συστατικά που κάνουν το δέρμα φωτο-ευαίσθητο στον ήλιο. Γι’ αυτό, κάθε πρωί δεν ξεχνάμε να βάζουμε αντηλιακό προσώπου υψηλής προστασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS