ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYFACE & BODYSun Kissed: 4 tips για τέλειο μαύρισμα αυτό το καλοκαίρι

Sun Kissed: 4 tips για τέλειο μαύρισμα αυτό το καλοκαίρι

Γνωρίζουμε ότι ο ήλιος δεν είναι ο καλύτερος μας φίλος, δυστυχώς όμως, το καλοκαίρι θέλουμε να αποκτήσουμε το τέλειο μαύρισμα. Οπότε αναζητάμε τους πιο εύκολους τρόπους για να αποκτήσουμε αυτή την ελαφριά μπρονζέ απόχρωση στο δέρμα μας.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αντηλιακό είναι must για προστασία από τον καυτό ήλιο που μπορεί να απειλείσει την καλή μας υγεία.

Πάμε να δούμε παρακάτω μερικά απλά βήματα που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ένα όμορφο μαύρισμα:

Απολέπιση

Αρκετές μέρες πριν βγείτε στην παραλία, ξεκινήστε να κάνετε συστηματική απολέπιση στο σώμα και το πρόσωπό σας. Τα νεκρά κύτταρα θα φύγουν, το δέρμα σας θα είναι πολύ πιο απαλό και το μαύρισμα σας θα γίνει ομοιόμορφα.

Σωστή ενυδάτωση στο δέρμα

Μετά από τόση απολέπιση είναι σημαντικό να ενυδατώνουμε σε βάθος το δέρμα μας, αφού το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα δεν θα «πάρει» καλά την έκθεση στον ήλιο. Δώστε του “τροφή” μέσα από πλούσιες κρέμες και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Καταναλώστε τροφές για… μαύρισμα

Ο λόγος που μαυρίζουμε το καλοκαίρι είναι η χρωστική που έχει το δέρμα μας και ονομάζεται μελανίνη. Η παραγωγή της αυξάνεται με την έκθεση στον ήλιο, επειδή όμως εμείς βιαζόμαστε να αποκτήσουμε σοκολατένια όψη, μπορούμε να την ενισχύσουμε μέσα από τη διατροφή μας. Οι ουσίες που τη βοηθούν να παραχθεί είναι καροτενοειδή, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το σελήνιο, ο χαλκός και τα φλαβονοειδή, επομένως φάτε πολλά (ΠΟΛΛΑ) καρότα, πολύχρωμες πιπεριές, βερίκοκα, σκούρα πράσινα λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σουσάμι και μανιτάρια.

Αυτομαυριστικά προϊόντα (ειδικό για όσες έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα):

Όσα καρότα και αν φάμε, εμείς που είμαστε ελαφρώς (έως πολύ) «ασπρουλιάρες», θα δούμε πιο δύσκολα αποτέλεσμα. Τι κάνουμε για αυτό λοιπόν; Επενδύουμε σε ένα self tan και βγαίνουμε στα πρώτα μπάνια με ένα.. νορμάλ χρώμα στο σώμα μας. Προσοχή όμως, τα συγκεκριμένα προϊόντα απαιτούν σωστή εφαρμογή για να μην βγούμε πορτοκαλί ή πουά, οπότε δώστε έξτρα προσοχή στα βήματα 1 και 2.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS