ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYClean & Green: Πώς ο υπέροχος κόσμος της ομορφιάς γίνεται πιο φιλικός...

Clean & Green: Πώς ο υπέροχος κόσμος της ομορφιάς γίνεται πιο φιλικός στο περιβάλλον

Ο υπέροχος κόσμος της ομορφιάς γίνεται πιο φιλικός στο περιβάλλον, με νέα ορολογία που ορίζει τις τάσεις στα καλλυντικά προϊόντα.

Adobestock 323520206

Τι σημαίνει Vegan beauty;

Η vegan beauty, η ομορφιά δηλαδή που αποφεύγει τη χρήση παράγωγων ζωικής προέλευσης και λέει «όχι» στο animal testing, έχει γίνει κομμάτι ενός ολιστικού well being, το οποίο μοιάζει να είναι πλέον πιο επιτακτικό από ποτέ. Παράλληλα, υιοθετούμε ένα είδος «πράσινης» καταναλωτικής συμπεριφοράς, αποκτώντας μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση, ελαχιστοποιώντας το αποτύπωμά μας στο περιβάλλον, προστατεύοντας τα δικαιώματα των ζώων και δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τι ακριβώς χρησιμοποιούμε για την επιδερμίδα μας. Ψάχνουμε εξονυχιστικά τις φόρμουλες των προϊόντων, δίνοντας προτεραιότητα σε συστατικά με υψηλό δείκτη φυσικότητας, τα οποία να προέρχονται από υπεύθυνες πηγές καλλιέργειας, που σέβονται την τοπική βιοποικιλότητα και συμβάλλουν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου χιλιάδων μικροκαλλιεργητών. Αρωγός μας είναι τα apps (Think Dirty, INCI Beauty, κ.ά.) που μας βοηθούν να διερευνήσουμε και να αξιολογήσουμε τα συστατικά των συνθέσεων πιο εύκολα από ποτέ.

Τι είναι το Upcycling;

Πριν 2 χρόνια γνωρίσαμε το recycling, φέτος έχουμε (upcycling). Δεν αρκεί μόνο να ανακυκλώνουμε, αλλά να μπορούμε να επαναχρησιμοποιούμε το προϊόν για άλλο σκοπό, επιμηκύνοντας τη ζωή του. Η επαναγεμιζόμενη/refill συσκευασία γίνεται αργά αλλά σταθερά μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας ομορφιάς. Η σύγχρονη σκεπτόμενη καταναλώτρια, αναζητά brands που στοχεύουν στη μείωση των απορριμμάτων και την παράταση της διάρκειας ζωής ενός προϊόντος όποτε αυτό είναι δυνατόν. Η αναβαθμιστική ανακύκλωση μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας! Για παράδειγμα, όταν τελειώνει η κρέμα ημέρας ή το αγαπημένο μας κερί, μπορούμε να αξιοποιούμε το γυάλινο δοχείο μετατρέποντάς το σε diffuser ή βάζοντας μέσα σε αυτό κοσμήματα, τσιμπιδάκια και κοκαλάκια για τα μαλλιά μέχρι πινέλα για μακιγιάζ και βαμβάκια για ντεμακιγιάζ ή πολύ απλά να επαναγεμίσουμε το δοχείο με το ίδιο προϊόν…

Τα νέα «όμορφα» συστατικά

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια γνωρίζαμε τα προβιοτικά ως συμπληρώματα διατροφής, τα οποία δρουν ευεργετικά στο έντερο, βελτιώνοντας την υγεία του οργανισμού και φυσικά του μεγαλύτερου οργάνου του: του δέρματος. Πλέον, τα προβιοτικά θα εισάγονται ολοένα και περισσότερο στις καλλυντικές φόρμουλες. Στόχος τους, η προστασία και η ενδυνάμωση του επιδερμικού μικροβιώματος. Πρόκειται για το σύνολο των βακτηριδίων που ζουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας και επιτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο: την ισορροπία της χλωρίδας της και τη θωράκισή της απέναντι στους εξωγενείς και ενδογενείς απειλητικούς παράγοντες. Έτσι αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμα για την επιδερμίδα που παρουσιάζει ευαισθησίες αλλά και για όλους όσοι ζουν σε αστικό περιβάλλον με επιβαρυμένη ατμόσφαιρα.

12 2
Ενυδατικό σέρουμ με προβιοτικά Greek Yoghurt του Korres

To Skinimalism

Ο όρος που προκύπτει από τις λέξεις skin= δέρμα και minimalism=μινιμαλισμός φανερώνει την επιθυμία μας για μια λιγότερο περίπλοκη φροντίδα. Αναμφισβήτητα τα πολλά βήματα στην καθημερινή διαδικασία περιποίησης απαιτούν χρόνο. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως στην αγορά αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος τα καλλυντικά 2 σε 1, εκείνα δηλαδή που εξυπηρετούν παραπάνω από έναν ρόλους. Φέτος θα έχουν την τιμητική τους οι οροί, τα πολυχρηστικά έλαια, οι κρέμες προσώπου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρωί και βράδυ αλλά και οι μάσκες μαλλιών που χρησιμοποιούνται ως μάσκα, conditioner αλλά και ως ενυδατική θεραπεία που δεν ξεπλένεται, σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά, όπως επίσης οι μονοδόσεις, αμπούλες και κάψουλες, με δραστικά συστατικά στη σωστή δοσολογία για one-off χρήση.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS