BEAUTYConcealer stories: Πώς να μείνει σταθερό όταν ο υδράργυρος χτυπά κόκκινο

Concealer stories: Πώς να μείνει σταθερό όταν ο υδράργυρος χτυπά κόκκινο

Ένα από τα πιο δύσκολα στοιχήματα του καλοκαιριού είναι πώς θα κρατήσεις το μακιγιάζ σου φρέσκο και αναλλοίωτο στις απαιτητικές συνθήκες ζέστης και υγρασίας. Σύμφωνα με στατιστικές, το concealer γύρω από τα μάτια φαίνεται πως αγχώνει έντονα τις γυναίκες το καλοκαίρι, καθώς έχει την τάση να «υποκύπτει» στη ζέστη, να λιώνει και να μαζεύεται στις λεπτές γραμμές με αποτέλεσμα αντί να καμουφλάρει τους μαύρους κύκλους και την κούραση, να δημιουργεί ένα αισθητικό «στραβοπάτημα» που δημιουργεί αμηχανία.

 Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν ορισμένα επαγγελματικά tips & tricks που μπορείς να εκμεταλλευτείς για να περιορίσεις σημαντικά την πιθανότητα να λιώσει το concealer σου – αλλά ακόμα και αν αυτό συμβεί, δε χρειάζεται πανικός: μερικές ταμποναριστές κινήσεις με το δάχτυλο αρκούν για να το απλώσεις ξανά εκεί που χρειάζεται χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα!

#1

Μην παραλείπεις την κρέμα ματιών

Ένας από τους λόγους που το concealer δεν απλώνεται εύκολα ή  «σπάει» είναι η αφυδατωμένη ντελικάτη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην παραλείπεις την κρέμα ματιών, για όλους τους λόγους, απλά να περιμένεις λίγα λεπτά, ώστε να απορροφηθεί εντελώς και στη συνέχεια να απλώσεις το concealer. Αυτό το διάστημα μπορείς να το εκμεταλλευτείς για να προχωρήσεις με το υπόλοιπο μακιγιάζ σου και όταν η κρέμα ματιών έχει απορροφηθεί, να επιστρέψεις σε αυτήν τη ζώνη για το concealer.

#2

Προσοχή στην υφή

Ειδικά τους θερινούς μήνες, προτίμησε ένα concealer με ανάλαφρη υφή, που σου δίνει τη δυνατότητα να «χτίσεις» την κάλυψη που επιθυμείς. Η υφή παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο εύκολα το προϊόν θα «κάτσει» μέσα στις λεπτές γραμμές ή τις ρυτίδες, για αυτό είναι προτιμότερο να ξεκινήσεις με μια σχετικά διάφανη κάλυψη την οποία μπορείς εσείς να κάνεις πιο έντονη, αν το επιθυμείς.

#3

Άπλωσε έξυπνα το concealer

Εδώ, ο χρυσός κανόνας του μακιγιάζ είναι απαραίτητος περισσότερο από ποτέ: μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος δε σημαίνει και μεγαλύτερη κάλυψη, αντίθετα μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπη με το cakey αποτέλεσμα που θέλεις να αποφύγεις. Ξεκίνα, λοιπόν, εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα concealer στην εσωτερική γωνία των ματιών, εκεί όπου η σκιά είναι έντονη, και συνέχισε κάνοντας καλό blending προς την εξωτερική γωνία.

#4

Φιξάρεις με πούδρα

Αν δεν το κάνεις το χειμώνα, τώρα είναι η ώρα για αυτό το έξτρα –αλλά απαραίτητο- βήμα στο μακιγιάζ σου: μετά το concealer, «σφράγισε» το αποτέλεσμα απλώνοντας μια λεπτή στρώση διάφανης πούδρας που το σταθεροποιεί και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο να λιώσει. Αν η πούδρα σου έχει μικρομόρια λάμψης, χρειάζεται έξτρα προσοχή στην ποσότητα: μια αέρινη στρώση αρκεί και για να σταθεροποιήσει το concealer και για να δώσει φως στο βλέμμα.

ΚΑΙ ΤΡΙΑ CONCEALER ΓΙΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ:

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS