BEAUTYΔοκίμασε να χρησιμοποιήσεις το κονσίλερ σου και για χρήσεις που δεν ήξερες

Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις το κονσίλερ σου και για χρήσεις που δεν ήξερες

Χάρη στην ανοιχτή του απόχρωση το concealer δίνει φως στην περιοχή κάτω από τα μάτια, ξεκουράζοντας παράλληλα το βλέμμα και την όψη του προσώπου. Αυτοί είναι μόνο μερικοί λόγοι για τους οποίους το εν λόγω καλλυντικό θεωρείται ένα από τα βασικά στο καθημερινό μακιγιάζ.

Όμως, ποιες άλλες χρήσεις του concealer δεν ξέρεις αλλά πρέπει οπωσδήποτε και να μάθεις και να εφαρμόσεις;

1. Για να… μικρύνεις τη μύτη σου

Ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες του contouring, εφάρμοσε το concealer στο επάνω μέρος της μύτης και στα πλαϊνά αυτής. Έπειτα, σχημάτισε 2 παράλληλες γραμμές κατά μήκος του επάνω μέρους της μύτης με ένα είτε concealer είτε μέικ απ σε πιο σκούρα απόχρωση και δημιούργησε την ψευδαίσθηση μιας πιο λεπτής και «γαλλικής» μύτης.

2. Για να… διορθώσεις το μακιγιάζ των ματιών σου

Αν η σκιά στο ένα μάτι είναι λίγο διαφορετική από το άλλο, αν σου ξέφυγε η γραμμή του eyeliner, αν θέλεις να κάνεις πιο λεπτή την γραμμή του μολυβιού, το concealer είναι το απόλυτο εργαλείο. Έχε ως σύμμαχο σου ένα λεπτό πινέλο και με απαλές κινήσεις διόρθωσε ότι ατέλεια παρατηρείς, χωρίς να χρειαστεί να χαλάσεις όλο το μακιγιάζ.

3. Για να… αναδείξεις καλύτερα το χρώμα του κραγιόν σου

Εμείς οι γυναίκες κάνουμε συχνά ένα μεγάλο λάθος. Δοκιμάζουμε το υποψήφιο προς αγορά κραγιόν στο χέρι μας, που έχει ουδέτερη γήινη απόχρωση, και όταν το εφαρμόζουμε στα χείλη μας η ροζ βάση αυτών αλλοιώνει το αποτέλεσμα. Τι συμβαίνει μετά; Το νέο μας απόκτημα καταλήγει να μην φορεθεί ποτέ. Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο, εφάρμοσε λίγο concealer στα χείλη σου, με σκοπό να τα αποχρωματίσεις και έπειτα φόρεσε το κραγιόν σου, του οποίου η απόχρωση τώρα θα αποδοθεί στο μέγιστο δυνατό.

4. Για να… φιξάρεις το κραγιόν σου

Αν δεν χρησιμοποιείς μολύβι χειλιών, θεωρώντας ότι το αποτέλεσμα βγαίνει πιο σκληρό και αυστηρό, ορίστε ένας τρόπος για να αποφύγεις το «τρέξιμο» του κραγιόν σου. Λίγο πριν φορέσεις οποιοδήποτε καλλυντικό στα χείλη σου, φρόντισε να έχεις περάσει κατά μήκος αυτών με τη βοήθεια ενός λεπτού πινέλου λίγη ποσότητα concealer. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσεις το κραγιόν αποκλειστικά μέσα στην περιοχή των χειλιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS