ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYDry body oils: Γιατί τα χρειάζεσαι τόσο πολύ αυτή ειδικά την εποχή

Dry body oils: Γιατί τα χρειάζεσαι τόσο πολύ αυτή ειδικά την εποχή

Ξηρά έλαια: χαρίζουν ενυδάτωση, θρέψη και λάμψη στην επιδερμίδα σου, χωρίς να αφήνουν λιπαρότητα. Αυτά δεν είναι τα βασικά ζητούμενα για σένα το καλοκαίρι; Μάλιστα, τα ανάλαφρα, μη λιπαρά dry oils που απλώνονται εύκολα και απορροφούνται γρήγορα είναι τα αγαπημένα πολλών δερματολόγων.

«Αγαπώ τα dry oils, γιατί απορροφούνται αμέσως από το δέρμα χωρίς να αφήνουν λιπαρά κατάλοιπα σε αντίθεση με τα mineral oils,», λέει η δερματολόγος Δρ. Anna Karp. Αγαπημένη της συνήθεια είναι να απλώνει ένα ξηρό λαδάκι σε νωπή επιδερμίδα κατευθείαν μετά το ντους για να «κλειδώνει» την υγρασία.

Ένα σημαντικό ατού των ξηρών ελαίων είναι η λιπιδική σύστασή τους που μοιάζει με τα φυσικά λιπίδια της επιδερμίδας. Αυτή η σύσταση τα βοηθάει να διαπερνούν την επιφάνεια της επιδερμίδας σε δευτερόλεπτα και να διεισδύουν σε μεγαλύτερο βάθος. Κατά συνέπεια συμβάλλουν στην ενίσχυση του προστατευτικού φραγμού της επιδερμίδας.

Τα φυτικά έλαια των dry oils

Συνήθως, τα ξηρά έλαια που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά αποτελούνται από ένα μίγμα φυτικών ελαίων που είναι προικισμένα με  πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και λιπαρά οξέα. Τα πιο φημισμένα και δημοφιλή έλαια είναι το έλαιο αργκάν, το έλαιο αβοκάντο, το σησαμέλαιο, το έλαιο φουντουκιού, το έλαιο από ζαχαροκάλαμο.

Για παράδειγμα, το έλαιο αργκάν συμβάλλει στην αποκατάσταση των λειτουργιών του δέρματος, θρέφει και αναζωογονεί. Με υψηλή αντιοξειδωτική δράση χάρη στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε το σησαμέλαιο προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και τη φωτογήρανση. Το έλαιο φουντουκιού έχει ενυδατική και θρεπτική δράση. Χάρη στην περιεκτικότητά του και σε λινολεϊκό οξύ θωρακίζει τον επιδερμιδικό φραγμό αποτρέποντας την απώλεια νερού. Πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά το έλαιο αβοκάντο ενυδατώνει και θρέφει βοηθώντας στην επούλωση του ξηρού και ερεθισμένου δέρματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS