BEAUTYΈφτασε η στιγμή να αποφασίσεις πoιο αντηλιακό είναι το κατάλληλο

Έφτασε η στιγμή να αποφασίσεις πoιο αντηλιακό είναι το κατάλληλο

Ποικίλες ανάγκες, πολλές προτάσεις, διαφορετικές υφές και μορφές και φυσικά μια ετικέτα που χρειάζεται αποκωδικοποίηση.

Για όλους εμάς που βάζουμε αντηλιακό και που θέλουμε να προστατευτούμε, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι σημαίνουν όλα αυτά τα στοιχεία για την ασφάλεια και την αποδοτικότητα του κάθε προϊόντος.

Τι SPF να επιλέξεις, τι υφή και ποια μορφή είναι καλύτερη για τις δικές σου ανάγκες;

Η προστασία από τον ήλιο είναι εξαιρετικά σημαντική όλον το χρόνο, όμως το καλοκαίρι γίνεται πραγματικά επιτακτική ανάγκη. Με τις συσκευασίες να είναι γεμάτες υποσχέσεις και άγνωστους όρους, η επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού μπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολη. Παρακάτω αποκωδικοποιούνται όλοι οι «άγνωστοι όροι στη γλώσσα των αντηλιακών, έτσι ώστε να πάρετε εκείνο που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της επιδερμίδας σας και θα σας προσφέρει την προστασία που χρειάζεστε.

UVA vs UVB

Οι ακτίνες UVA αποτελούν τον πιο ύπουλο εχθρό της επιδερμίδας, καθώς διαπερνούν τα σύννεφα, τα τζάμια των παραθύρων και την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να εισχωρούν πολύ βαθιά σε αυτή, προκαλώντας φωτογήρανση και καφέ κηλίδες.

Οι UVB από την άλλη είναι εκείνες που ευθύνονται τόσο για την ηλιοκαμένη όψη της επιδερμίδας το καλοκαίρι, όσο και για τα ηλιακά εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος. Η επιδερμίδα λοιπόν απαιτεί προστασία και από τις δύο.

Τι είναι το SPF;

Πρόκειται για το δείκτη αντηλιακής προστασίας, δηλαδή το πόσο καλά το εν λόγω προϊόν προστατεύει την επιδερμίδα σου από τις ακτίνες UV. Τι σημαίνουν όμως τα διαφορετικά νούμερα που τον συνοδεύουν; Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα αντηλιακό με SPF30. Αν απαιτούνταν 10 λεπτά για να κοκκινίσει μία επιδερμίδα χωρίς προστασία, αυτό σημαίνει ότι αν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο προϊόν, τα ίδια συμπτώματα θα εμφανιστούν σε 30 φορές περισσότερο χρόνο, δηλαδή σε 300 λεπτά. Ιδανικά θα πρέπει να επιλέγεις προϊόντα με SPF30 και άνω.

Το κατάλληλο αντηλιακό προσώπου με βάση τις ανάγκες της επιδερμίδας

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα αναζήτησε ανάλαφρα προϊόντα στη συσκευασία των οποίων αναγράφονται οι όροι matte, oil free ή non-comedogenic.

Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, προτίμησε προϊόντα χωρίς άρωμα και με καταπραϋντικά συστατικά, όπως το ιαματικό νερό και η βιταμίνη Β5.

Αν έχεις ώριμη επιδερμίδα, αναζήτησε προϊόντα με σύνθεση εμπλουτισμένη με βιταμίνη Ε, υαλουρονικό οξύ, εκχύλισμα πράσινου τσαγιού κ.ά.

Γιατί χρειάζεσαι αντηλιακό για τα χείλη και τα μάτια;

Σύμφωνα με έρευνες η νούμερο ένα περιοχή που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εφαρμόζουν αντηλιακό είναι τα χείλη. Στην πραγματικότητα, όμως, το στόμα και τα μάτια είναι από τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να προστατέψεις, καθώς καλύπτονται από ένα πολύ λεπτό προστατευτικό στρώμα κυττάρων, ενώ το κάτω χείλος έχει την τάση να εξέχει ελάχιστα προς τα έξω, πράγμα που το κάνει να εκτίθεται περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS