BEAUTYΕνυδατική κρέμα Vs έλαιο προσώπου.  Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για ενυδάτωση;

Ενυδατική κρέμα Vs έλαιο προσώπου.  Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για ενυδάτωση;

Η χρήση ενός ενυδατικού προϊόντος είναι δεδομένη, καθώς υποστηρίζει τις φυσιολογικές λειτουργίες του δέρματος, κλειδώνει την υγρασία και το ενισχύει σημαντικά αποτρέποντας την πρόωρη φθορά του. Ποιο προϊόν όμως είναι το κατάλληλο: Μια ενυδατική κρέμα ή ένα έλαιο προσώπου;Τι προσφέρει το καθένα και ποια είναι η ιδανική λύση.

 

Τι προσφέρει η ενυδατική κρέμα

Αρχικά, ενυδατώνει την επιδερμίδα και αποτρέπει τη διαδερμική απώλεια υγρασίας. Επιπλέον, τη θρέφει χάρη στα πολύτιμα ενεργά συστατικά, όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικά στοιχεία και θρεπτικά έλαια, που περιέχει.

Τι προσφέρει το έλαιο προσώπου

Η δημοτικότητά τους αυξήθηκε μόλις πρόσφατα, κάνοντας τη χρήση τους πιο ευρέως διαδεδομένη.  Τα έλαια προσώπου ενυδατώνουν την επιδερμίδα, προσφέρουν πλούσια θρέψη και χαρίζουν άμεση λείανση και λάμψη χάρη στις βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά και τα λιπαρά οξέα που περιέχουν. Τα ξηρά αυτά έλαια, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά φυτικά δεν αφήνουν λιπαρά κατάλοιπα στην επιδερμίδα και απορροφώνται άμεσα. Η χρήση τους ενδείκνυται τις βραδινές ώρες, πριν τον ύπνο, τότε που ο κυτταρικός μεταβολισμός είναι σε πλήρη δράση.

Η διαφορά τους

Η περιέκτικότητα των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών είναι πολύ μεγαλύτερη στα έλαια προσώπου απ’ ό,τι στις κρέμες, και γι’ αυτό η χρήση των πρώτων φέρνει συνήθως πιο άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως η χρήση μιας κρέμας αποτελεί ανεπαρκής μέθοδος ενυδάτωσης. Ιδανικά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται και τα δύο σε συνδυασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS