BEAUTYFACE & BODY10 tips για να προστατεύσεις το σώμα σου και τα μαλλιά σου...

10 tips για να προστατεύσεις το σώμα σου και τα μαλλιά σου από τον ήλιο

Όσο απολαυστικός κι αν είναι ο ήλιος τόσο βλαβερός μπορεί να γίνει για τα μαλλιά και την επιδερμίδα μας. Δες, λοιπόν, τι μπορείς να κάνεις για να προστατευθείς αποτελεσματικά!

Καλοκαίρι, θάλασσα, διακοπές, ξεκούραση… Όσα ονειρεύεσαι όλη τη χρονιά επιτέλους ήρθαν. Απόλαυσέ το, χαλάρωσε στην ξαπλώστρα σου με το κοκτέιλ ή την μπύρα σου, κάνε κους κους με την κολλητή σου, αλλά… προσοχή στον ήλιο. Ο ήλιος είναι ο «ύπουλος» εχθρός του καλοκαιριού τόσο για την επιδερμίδα σου όσο και για τα μαλλιά σου.

Για να μην τρέχεις και δεν φτάνεις, λοιπόν, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική πριν ακόμα βγεις στην παραλία. Να είσαι ετοιμοπόλεμη να τον αντιμετωπίσεις κι έτσι ούτε τα μαλλιά σου, ούτε το σώμα σου να επηρεαστούν. Τι θα κάνεις; Θα ακολουθήσεις τα παρακάτω tips, θα έχεις όλο το καλοκαίρι τέλεια μαλλιά κι επιδερμίδα και θα χαρίσεις σε εσένα το self love που έχεις ανάγκη!

Φόρεσε αντηλιακό και μην ξεχνάς να το ανανεώνεις

Αντηλιακό, αντηλιακό, αντηλιακό! Ίσως το σημαντικότερο skincare item που πρέπει να υπάρχει στην τσάντα θαλάσσης σου και σε κάθε νεσεσέρ σου το καλοκαίρι. Φόρεσέ το μισή ώρα πριν βγεις στην παραλία και όσο είσαι εκεί ανανέωσέ το κάθε δύο ώρες. Σίγουρα, δεν θέλεις ούτε να γυρνάς στο σπίτι με έγκαυμα, ούτε να κάνεις σημάδια στην επιδερμίδα του σώματός σου, όπως οι δυσχρωμίες.

Κάνε double cleansing

Αν δε θέλεις ξαφνικά να δεις και να αισθανθείς σπυράκια στην πλάτη σου λόγω της μη σωστής αφαίρεσης του αντηλιακού αλλά και λόγω ήλιου, καλό είναι να επιλέξεις ένα oil-based αφρόλουτρο. Στην ουσία, ένα τέτοιο αφρόλουτρο «αρπάζει» όλη τη λιπαρότητα και τους ρύπους που έχουν μείνει στην επιδερμίδα από τα προϊόντα που έχεις απλώσει πάνω της, αφήνοντάς την καθαρή και υγιή. Για βαθύ καθαρισμό και σωστή αφαίρεση του αντηλιακού, λοιπόν, μπορείς να κάνεις μασάζ στο σώμα σου για 1-2 λεπτά με το oil-based αφρόλουτρό σου.

Προστατεύσου με ρούχα

Αντί να φοράς συνέχεια κοντά shorts και φούστες και να είσαι κάθε μέρα εκτεθειμένη στον ήλιο, προτίμησε πιο μακριά και αέρινα ρούχα που προστατεύουν το δέρμα.

Ενυδάτωση

Για να φοράς με αυτοπεποίθηση τις mini φούστες και τα shorts σου, αλλά και για να έχεις τέλεια επιδερμίδα στην παραλία, δεν πρέπει να ξεχνάς την ενυδατική κρέμα σου. Επειδή ακριβώς ο ήλιος αφυδατώνει και ταλαιπωρεί το δέρμα, μετά το μπάνιο άπλωσε ενυδατική από την κορυφή ως τα νύχια και θα είσαι… υπέροχη.

Απόφυγε τα καυτά ντους

Όλη μέρα το καλοκαίρι εκτίθεσαι στον καυτό ήλιο, άρα ταλαιπωρείς την επιδερμίδα σου. Γιατί, λοιπόν, να κάνεις το ίδιο και στο ντους; Κάνε μπάνιο με δροσερό νερό και άσε το καυτό, το οποίο προκαλεί χαλάρωση, αλλά και απομακρύνει τα φυσικά έλαια του δέρματος αφυδατώνοντάς το.

Φόρεσε αντηλιακό μαλλιών

Πριν βγεις από το σπίτι, είτε για να πας παραλία, είτε για να κάνεις τις δουλειές σου στην πόλη, ψέκασε τα μαλλιά σου με αντηλιακό. Προστάτευσε τα μαλλιά σου, διότι η UVB ακτινοβολία προκαλεί οξειδωτικές βλάβες στην τρίχα, ενώ οι ελεύθερες ρίζες που παράγονται από την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας επιτίθενται στις πρωτεΐνες των μαλλιών και συγκεκριμένα στην κερατίνη, το κύριο δομικό συστατικό της τρίχας. Το αποτέλεσμα είναι σταδιακά τα μαλλιά να αποδυναμώνονται και να γίνονται πιο εύθραυστα και θαμπά. Και αυτό σίγουρα δεν το θέλεις.

Προστάτευσε τα μαλλιά σου με καπέλο ή μαντήλι

Ένα καπέλο ή ένα πολύχρωμο μαντήλι δεμένο στα μαλλιά όχι μόνο θα σε προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά θα προσδώσει κι έξτρα πόντους στυλ στο beach look σου ή στις εμφανίσεις σου στην πόλη.

Μην ξεχνάς την εσωτερική ενυδάτωση

Πιες πολύ νερό! Έχε πάντα ένα μπουκαλάκι νερό στην τσάντα σου και φρόντιζε συχνά να πίνεις νερό μέσα στην ημέρα. Επίσης, κατανάλωσε φρούτα και λαχανικά για να ενυδατώνεις ακόμα περισσότερο τον οργανισμό σου. Αν εσύ είσαι καλά ενυδατωμένη, τότε και τα μαλλιά σου θα είναι υγιή.

Ενυδάτωση με τα σωστά προϊόντα

Μην ξεχνάς σε κάθε λούσιμο να χρησιμοποιείς conditioner και μάσκα μαλλιών. Βάλε στη hair care routine σου και ενυδατικά λαδάκια ή serum και πραγματικά θα δεις πως τα μαλλιά σου θα είναι πιο υγιή κι ενυδατωμένα από ποτέ.

Άσε το… overwashing

Το υπερβολικό ή καθημερινό λούσιμο δεν κάνει καλό. Κι αυτό, γιατί απομακρύνει τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής, τα οποία έχουν την ικανότητα να προστατεύουν τα μαλλιά από τον ήλιο.

Πηγή: queen.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS