BEAUTYFACE & BODYΑυτές οι 4 συνήθειες βοηθούν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος

Αυτές οι 4 συνήθειες βοηθούν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος

Τονίζουμε συχνά πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούμε μια σωστή skincare ρουτίνα ομορφιάς  ώστε να έχουμε λαμπερό και φρέσκο δέρμα. 

Ωστόσο, κάποιες καθημερινές συνήθειες που όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά μας κάνουν με κακό αφού βοηθούν την πρόωρη γήρανση της επιδερμμίδας μας. Ποιες είναι αυτές; Ρίξε μια ματιά πιο κάτω ώστε να σταματήσεις να βοηθάς στην εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων.

Κοιμάσαι πάντα από την ίδια πλευρά: Φυσικά και οι πλείστοι:έχουμε μια αγαπημένη πλευρά στον ύπνο που μας νανουρίζει όμως αυτό εκτός από άλλα σημαντικά θέματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει, είναι και μια συνήθεια επιβλαβής για το δέρμα του προσώπου. Όταν μια συγκεκριμένη στάση «συνθλίβει» το πρόσωπο στο μαξιλάρι στα ίδια σημεία τότε θα αποκτήσουμε τις λεγόμενεςς «ρυτίδες ύπνου».

Πίνεις ροφήματα με καλαμάκι: Το έχεις ακούσει ξανά προφανώς αλλά δεν έδωσες σημασία. Κι όμως, το να πίνουμε όλα τα ροφήματα με καλαμάκι τα χείλη υπόκεινται σε συνεχή πίεση που δίνεται από το κύρτωμα του περιγράμματός τους και αυτό συμβάλλει στην εμφάνιση του λεγόμενου «barcode», αυτής της σειράς κάθετων γραμμών που σχηματίζονται γύρω από τα χείλη και σίγουρα δεν θέλεις να βλέπεις.

Βλέπεις συνέχεια το κινητό με σκυμμένο κεφάλι: Ακόμα μία καθημερινή συνήθεια που δεν φανταζόμαστε ότι προκαλεί πρόωρη γήρανση. Αυτό συμβαίνει από την λανθασμένη στάση που μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό κύφωσης, αλλά κυρίως σε μεγαλύτερη υποχώρηση των μυών του λαιμού και στη δημιουργία χαλαρότητας του δέρματος και σε πιο τονισμένο διπλό πηγούνι.

Οι υπερβολικές εκφράσεις στο πρόσωπο: Όμορφα τα χαμόγελα, αλλά όσοι έχουν τη συνήθεια να κινούν πολύ τους μύες του προσώπου, για παράδειγμα ακόμη και να συνοφρυώνονται, μπορεί να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερο σχηματισμό ρυτίδων.

Aκόμη 6 λάθη που κάνεις και νομίζεις ότι βοηθάς το δέρμα σου αλλά πρέπει να σταματήσεις να βάζεις στο πρόσωπό σου, σύμφωνα με ένα ένα βίντεο που βρήκαμε στο Tik Tok

@drkatiebeleznay

Bad #skincare habits that need to go. #badhabits #skintok #drkatiebeleznay

♬ Bad Habits – Ed Sheeran

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS