BEAUTYFACE & BODYΚουράστηκες να φαίνεσαι κουρασμένη;

Κουράστηκες να φαίνεσαι κουρασμένη;

Η ευαίσθητη περιοχή των ματιών, η οποία εκτείνεται από την εσωτερική γωνία του ματιού μέχρι την εξωτερική γωνία κάτω από την ουρά του φρυδιού, διαθέτει 22 μύες σε διαρκή κίνηση, με το δέρμα που την καλύπτει να είναι 4 φορές πιο λεπτό από ό,τι στο υπόλοιπο σώμα. Όπως συμβαίνει και στα χέρια είναι ένα από τα πρώτα όπου εμφανίζονται λεπτές γραμμές. Τα μάτια ανοιγοκλείνουν περίπου 10.000 φορές την ημέρα, αποτελώντας έτσι την πιο επιρρεπή περιοχή του σώματος στην αφυδάτωση.

Καθώς μεγαλώνουμε, αρχίζουν να σχηματίζονται ρυτίδες στο περίγραμμα των ματιών, οι μαύροι κύκλοι γίνονται πιο έντονοι και οι μύες γύρω από τα μάτια αποδυναμώνονται: η μυϊκή αποδυνάμωση οδηγεί στη συσσώρευση λίπους πάνω και κάτω από τα βλέφαρα. Έτσι, τα μάτια φαίνονται άτονα και κουρασμένα, ακόμα κι αν κοιμόμαστε καλά. Και για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα, τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ: το περίγραμμα των ματιών είναι ιδιαιτέρως ευπαθές στα ερεθιστικά συστατικά και σε άλλους εξωτερικούς παράγοντες.

Σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και ο σύγχρονος, πολυάσχολος τρόπος ζωής μας. Ποιος κοιμάται πια αρκετά; Η κουρασμένη όψη των ματιών οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής: κατακράτηση νερού, καφεΐνη, ορμονικές μεταβολές, υπολείμματα μακιγιάζ, και φυσικά, έλλειψη ύπνου.

 

Το Hyalu B5 Eyes της La Roche Possay είναι η πρώτη δερματολογική αντιγηραντική φροντίδα που εμπεριέχει έναν μοναδικό συνδυασμό αναζωογονητικών και επανορθωτικών μορίων, τα οποία δρουν στοχευμένα στο περίγραμμα των ματιών εξασφαλίζοντας πιο ξεκούραστη όψη. Η επαναστατική αυτή καινοτομία αποκαθιστά αμέσως τη φρεσκάδα και την απαλότητα του περιγράμματος των ματιών, μειώνει ορατά τις λεπτές γραμμές και συσφίγγει την επιδερμίδα.

Η ολοκληρωμένη σου καθημερινή φροντίδα εκτός από την περιοχή των ματιών καλό θα ήταν να συμπεριλαμβάνει και τον ορό Hyalu 5 και την κρέμα ημέρας συνθέσεις που συμπεριλαμβάνουν στη φόρμουλά τους υαλουρονικό οξύ και Βιταμίνη 5 για σφριγηλή επιδερμίδα.

Της Κούλας Θεμιστοκλέους 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS