ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYFake Freckles: Οι ψεύτικες φακίδες είναι τάση στο μακιγιάζ (μάθε πώς να...

Fake Freckles: Οι ψεύτικες φακίδες είναι τάση στο μακιγιάζ (μάθε πώς να τις κάνεις)

Είναι η πιο hot right now τάση αυτήν τη στιγμή! Είτε έχεiς φυσικές freckles, που επιθυμείς να τονίσεις, είτε απλώς θέλεις να σχηματίσεις κι εσείς τις δικές σου φακίδες, υπάρχει τρόπος, ιδιαίτερα εύκολος και γρήγορος.

Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα εργαλεία

Εάν κάνεις κάτι τέτοιο για πρώτη φορά, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο μολύβι ματιών, που προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια και σταθερότητα με τις κινήσεις. Κάνε μικρές βούλες στην περιοχή κάτω από τα μάτια και ακριβώς πάνω στα μάγουλα ή ακόμη και μερικές στη μύτη όπως πρότεινε η διάσημη makeup artist και founder του ομώνυμου beauty brand Charlotte Tilbury. Έτσι, δημιουργείται ένα πιο φυσικό look. Δεν χρειάζεται να ασκείς ιδιαίτερη πίεση με το μολύβι πάνω στην επιδερμίδα σου, διότι θα δείξουν πιο έντονες απ’ όσο πρέπει και δε θέλουμε κάτι τέτοιο. Ο σκοπός είναι να φαίνονται φυσικές.

 Ωστόσο, εάν η απόδοση είναι έντονη, μπορείς να πάρεις ένα σφουγγαράκι, να ψεκάσεις πάνω του λίγο setting spray και να ταμπονάρεις τα σημεία αυτά, για να απαλύνεις το χρώμα των φακίδων.

Η ιδανική απόχρωση

Φυσικά, σημαντικό ρόλο για τη δημιουργία φακίδων έχει και η ιδανική απόχρωση, που πρέπει να έχεις για να τις πετύχεις και να δείχνουν φυσικές. Εάν είσαι ξανθιά, επιλέξτε ένα μολύβι σε ανοιχτή καφέ απόχρωση, για να ταιριάζει άψογα με το χρώμα του δέρματός σου, ενώ εάν είσαι καστανομάλλα, προτίμησε τον αντίστοιχο τόνο. Οι μελαχρινές καλό είναι να χρησιμοποιήσετε κι εσείς μια σκούρα καστανή απόχρωση και όχι μαύρη, γιατί μπορεί να φαίνεται αρκετά έντονη και καθόλου φυσική. Τέλος, οι κοκκινομάλλες, ένα ανοιχτό καφέ μολύβι, ή ένα σε κόκκινο τόνο, ακόμη καλύτερα.

Για να μην ξεβάψουν οι φακίδες με το που τελειώσεις ψέκασε όλο σου το πρόσωπο με ένα setting spray -με shimmer ή όχι- και έτσι θα μείνουν σταθερές και άψογες.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS