BEAUTYFall scent: οι εσάνς που θα σε συνεπάρουν αυτή τη σεζόν (και...

Fall scent: οι εσάνς που θα σε συνεπάρουν αυτή τη σεζόν (και όλα τα μυστικά για το άρωμά σου)

Η νέα σεζόν απαιτεί όχι μόνο ανανεωμένα, φθινοπωρινά looks αλλά και τα κατάλληλα αρώματα που θα πλαισιώσουν αρμονικά τόσο τα outfits όσο και τη διάθεσή σου.

Μαζί με τις επιλογές που σου προτείνουμε, απομυθοποιούμε και τυχόν απορίες που έχεις για το αγαπημένο σου άρωμα.

Χαλάνε τα αρώματα;

Η ζέστη και η υγρασία μπορούν να προκαλέσουν τη γρηγορότερη διάσπαση των αρωματικών ελαίων, αλλοιώνοντας τη μυρωδιά του αρώματος, γι’ αυτό καλό είναι να μην το αποθηκεύεις στο μπάνιο ή σε άλλους χώρους με ζέστη και υγρασία.

Είναι ασφαλής επιλογής το πώς μυρίζει ένα άρωμα στο tester χαρτάκι;

Είναι αδύνατον να διαπιστώσει κανείς πώς θα μυρίζει ένα άρωμα πάνω του, παρά μόνο αν το δοκιμάσει στην επιδερμίδα του. Το κάθε άρωμα αναδίδει διαφορετική μυρωδιά, όχι μόνο όταν το ψεκάζεις στο χαρτάκι δοκιμής, αλλά και από άνθρωπο σε άνθρωπο, αφού «ανακατεύεται» με τη μυρωδιά του δέρματός μας.

Adobestock 434729686

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να φοράς ένα άρωμα;

Ο «κανόνας» του ψεκασμού σε σύννεφο από το οποίο πρέπει να περάσετε, δεν είναι απαραίτητα ο σωστός. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να ψεκάσεις κατευθείαν στα πιο θερμά σημεία του σώματος, όπως ο λαιμός και το στέρνο, όταν είναι στεγνά. Μην το παρακάνεις σε ποσότητα: Η μυρωδιά, μέσω της θερμότητας αυτών των περιοχών, αναδίδεται ομοιόμορφα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πρέπει να τρίψεις το άρωμα στο δέρμα σου;

Πολλοί ψεκάζουν τα χέρια τους, από την εσωτερική πλευρά των καρπών τους, και στη συνέχεια τρίβουν τις περιοχές μεταξύ τους για να διαχυθεί το άρωμα. Στην πραγματικότητα, αυτό διασπά ταχύτερα τα έλαια, με αποτέλεσμα να μειώνεται η διάρκεια «ζωής» του αρώματος.

Όσο πιο έντονο, τόσο καλύτερο το άρωμα;

Όχι. Το ζήτημα είναι ποιο άρωμα ταιριάζει στο κάθε άτομο και στη διάθεσή του. Μπορεί για κάποιον το έντονο άρωμα μεγάλης έντασης να είναι το ιδανικό, αλλά το ίδιο άρωμα σε μικρότερη συγκέντρωση (άρα πιο «αδύναμο») να ταιριάζει σε περιστάσεις που υιοθετείται πιο διακριτικό ή χαλαρό στιλ.

Adobestock 438124430

Γιατί δεν μυρίζει το ίδιο ένα άρωμα κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Αυτό είναι πιθανότατα δείκτης ότι… είναι ένα καλό άρωμα. Πολλά αρώματα αναδίδουν σταδιακά τις διαφορετικές νότες των υλικών από τα οποία φτιάχτηκαν, κι αυτό δεν σημαίνει ότι είναι «ελαττωματικά» επειδή δεν τα αναδίδουν όλα εξ αρχής, αλλά ότι είναι καλής ποιότητας.

Κολόνια ή άρωμα; Ποιο είναι το σωστό;

Υπάρχει η παρανόηση πως η κολόνια αναφέρεται σε ανδρικά προϊόντα και το άρωμα σε γυναικεία. Αυτό δεν ισχύει: Οι δύο διαφορετικοί όροι έχουν να κάνουν με την ποσότητα αρωματικών ελαίων που περιέχεται στο μίγμα. Ο διαχωρισμός είναι ο εξής: Eau de cologne, με μόλις 3% συγκέντρωση αρωματικού ελαίου, Eau de toilette, με 10%, eau de parfum με 15-20% και σκέτο perfume, που είναι το πιο έντονο, με 25% περίπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS