BEAUTYΦροντίδα ματιών: Πώς να απαλλαχθείς από τις ρυτίδες

Φροντίδα ματιών: Πώς να απαλλαχθείς από τις ρυτίδες

Καθώς η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά λεπτή και εύθραυστη χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, έτσι ώστε να μη διαταραχθεί η ισορροπία του δερματικού φραγμού. Πολλές γυναίκες, άθελά τους και συχνά έχοντας καλή πρόθεση, κάνουν ορισμένα καταστροφικά λάθη κατά τη διάρκεια της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας τους, τα οποία συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Πώς φεύγουν οι ρυτίδες στα μάτια; Αποφεύγοντας τα δύο παρακάτω λάθη:

  1. Είστε βίαιη κατά την εφαρμογή των προϊόντων

Τρίβοντας την περιοχή, κατά την εφαρμογή της κρέμας ή κατά τη διάρκεια του ντεμακιγιάζ μπορεί να προκληθεί φλεγμονή και βλάβες στα τριχοειδή αγγεία, που ίσως οδηγήσει στην έντονη υπερμελάγχρωση της περιοχής.

Για το ντεμακιγιάζ των ματιών βυθίστε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ σε νερό micellaire και στη συνέχεια ακουμπήστε τον για μερικά δευτερόλεπτα σε κάθε μάτι. Αφού η mascara και το eyeliner έχουν αρχίσει να διασπώνται, μπορείτε με μεγάλη προσοχή και απαλές κινήσεις να τα αφαιρέσετε. Όσον αφορά την ενυδάτωση της περιοχής με ορούς και κρέμες, εφαρμόστε το προϊόν της επιλογής σας με απαλές ταμποναριστές κινήσεις.

2. Κάνετε λάθος επιλογή κρέμας

Μετά τα 40 μια απλή ενυδατική κρέμα ματιών δεν είναι αρκετή. Εμπιστευθείτε φόρμουλες πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, αν θέλετε να μειώσετε την όψη των μαύρων κύκλων, ή ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ, αν θέλετε να ελαττώσετε την όψη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Αν το κυριότερο μέλημά σας είναι το οίδημα στην περιοχή, ενσωματώστε στη skincare ρουτίνα σας μία κρέμα ματιών με καφεΐνη, που θα τονώσει την μικροκυκλοφορία.


Και πέντε κρέμες ματιών για να διαλέξεις την ιδανική για σένα:



All About Eyes της Clinique
Αντιγηραντική κρέμα ματιών Bee Radiant της Apivita
Nutri Restore της Juvena
Revitalizing Eye Cream της Lancome

Abeille Royale Eye Cream, του Guerlain

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS