ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYΓιατί το να βρεις ένα καλό serum με βιταμίνη C είναι δύσκολο;

Γιατί το να βρεις ένα καλό serum με βιταμίνη C είναι δύσκολο;

Οι skincare τάσεις έρχονται και φεύγουν. Υπάρχουν όμως ορισμένα συστατικά, τα οποία εξακολουθούν να φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας με τις κορυφαίες επιλογές, όσα χρόνια και να περάσουν. Ένα από αυτά είναι και η βιταμίνη C, χάρη στην πολλαπλή ευεργετική δράση της. Γιατί όμως η εύρεση ενός καλού vitamin C ορού είναι τόσο δύσκολη; Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για το πολύτιμο αυτό συστατικό, καθώς και οι καλύτεροι οροί με βιταμίνη C:

Τον 18ο αιώνα ο γιατρός του βρετανικού Ναυτικού, James Lind, παρατήρησε ότι η υγεία των ναυτών που έπασχαν από σκορβούτο βελτιωνόταν θεαματικά όταν κατανάλωναν χυμό από εσπεριδοειδή. Από τότε άρχισε να εκτιμάται η βιταμίνη C και να ανακαλύπτονται ολοένα και περισσότερες ευεργετικές της ιδιότητες. Ως αποτέλεσμα, σήμερα κυκλοφορούν αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα με το πολύτιμο αυτό συστατικό. Δεν είναι όμως όλα ίδια.

Ένα συστατικό, πολλά ονόματα

Το ότι ένα προϊόν φέρει την ένδειξη «βιταμίνη C» δεν σημαίνει πως την περιέχει στην καθαρή μορφή της, ως ascorbic acid ή L-ascorbic acid. Στα περισσότερα καλλυντικά προϊόντα η βιταμίνη C βρίσκεται με τη μορφή των συνθετικών παραγώγων της, όπως το sodium ascorbyl phosphate, το ascorbyl palmitate, το magnesium ascorbyl phosphate ( MAP), το ascorbyl glucoside και το ascorbyl glucosamine. Αυτό δεν είναι απαραίτητο αρνητικό, αλλά κάτι που σίγουρα αξίζει να γνωρίζετε πριν πατήσετε add to cart.

Γιατί οι οροί με βιταμίνη C είναι συνήθως αρκετά ακριβοί;

Ο λόγος που οι περισσότεροι οροί με βιταμίνη C είναι πιο ακριβοί από το κλασικό serum με υαλουρονικό οξύ, είναι ότι ως συστατικό είναι ιδιαίτερα ασταθές. Πιο συγκεκριμένα, είναι ευαίσθητο στο φως, στη ζέστη, στον αέρα, στο νερό και οξειδώνεται πολύ εύκολα με αποτέλεσμα η σύνθεση των προϊόντων να απαιτεί μεγάλη έρευνα και πόρους, οι οποίοι αυξάνουν την τελική τιμή τους.

Προτείνεται η χρήση ενός προϊόντος με βιταμίνη C σε σταθεροποιημένη μορφή και σε αεροστεγή και αδιαφανή συσκευασία για την καλύτερη διατήρησή του. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε πως το προϊόν έχει οξειδωθεί και έχει αποκτήσει ένα κιτρινωπό χρώμα, συστήνεται η διακοπή χρήσης του, καθώς εκτός από το ότι είναι σαφώς λιγότερο αποδοτικό, δεν αποκλείεται να προκαλέσει ερεθισμούς στην επιδερμίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS