BEAUTYH σωστή κρέμα ματιών για σένα (και ο τρόπος να την εφαρμόσεις)

H σωστή κρέμα ματιών για σένα (και ο τρόπος να την εφαρμόσεις)

Η κρέμα ματιών είναι ένα προϊόν που δε γνωρίζει ηλικία: Είτε στα 20, στα 30, είτε στα 40, δεν είναι ποτέ νωρίς ή αργά για να αρχίσεις να τη χρησιμοποιείς.

 Και ενώ τα οφέλη της θα είναι εμφανή από την πρώτη κι όλας χρήση, ο τρόπος εφαρμογής της αποτελεί συχνά πρόβλημα. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει μία συνιστώμενη μέθοδος για να την εφαρμόσεις στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια, αλλά υπάρχουν tips για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις. Άλλωστε δεν είναι σωστό να έχεις στα χέρια σου ένα τόσο θαυματουργό καλλυντικό και να μην το αξιοποιήσεις στο μέγιστο!

Ενυδάτωση, φωτεινότητα, σύσφιξη, καταπολέμηση ρυτίδων, λείανση λεπτών γραμμών, μείωση μαύρων κύκλων και «ασπίδα» ενάντια στο πρήξιμο και τις σακούλες. Όταν στρεσάρεσαι ή δεν κοιμάσαι καλά, το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο ορατό.

 

Adobestock 342967939

Η σωστή εφαρμογή

Οι απαλές κινήσεις είναι ο τρόπος που πρέπει να εφαρμόζεις την κρέμα ματιών. Ξεκίνα πάντα με μια μικρή ποσότητα την οποία θα απλώσεις με ταμποναριστές κινήσεις -από μέσα προς τα έξω- και στη συνέχεια κάνε μασάζ με το δείκτη για να απλωθεί ομοιόμορφα σε κάθε περιοχή. Ένα ακόμη tip είναι να τοποθετήσεις την κρέμα σε ένα κομμάτι βαμβάκι και να το κρατήσεις στην περιοχή για λίγη ώρα. Μπορεί να απαιτεί μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος αλλά σίγουρα έχει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Let it absorb

O χρόνος και η προσεκτική εφαρμογή δίνουν πάντα τα τέλεια αποτελέσματα. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να την αφήσεις να απορροφηθεί πριν προχωρήσεις στα επόμενα βήματα της ρουτίνας ομορφιάς σας. Θα δράσει πλήρως και θα βοηθήσει ώστε οι πόροι σου να μη φράξουν από το concealer. Έτσι, το ιδανικό αποτέλεσμα του makeup θα διατηρηθεί όλη τη μέρα. Παρόλα αυτά ακόμη και αν είναι βράδυ και δε σκοπεύεις να τοποθετήσεις μακιγιάζ είναι σημαντικό πάλι να αφήσεις μερικό χρόνο να περάσει ώστε να είσαι σίγουρη ότι τα άλλα προϊόντα δε θα ακουμπήσουν στην περιοχή και δε θα αναμειχθούν.

Μην αγγίζεις…

Αποτελώντας μια από τις πιο ιδιαίτερες περιοχές σε ολόκληρο το σώμα και έχοντας απόλυτα λεπτές στρώσεις δέρματος, η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι από αυτές που πρέπει να προσέχεις ιδιαίτερα. Το δέρμα εκεί έχει διαφορετική δομή από ότι στο υπόλοιπο πρόσωπο, πράγμα που το κάνει αυτομάτως πιο ευαίσθητο. Έτσι, οι υπερβολικές κινήσεις και το άγγιγμα μετά που θα βάλεις την κρέμα αποτελεί το απόλυτο μη. Μην ξεχνάς, ακόμη, πως οι κινήσεις που τεντώνουν ή και αναδιπλώνουν την επιδερμίδα ευθύνονται για την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων.

Όχι στην ποσότητα

Στη φροντίδα της επιδερμίδας όλα έχουν να κάνουν με τα συστατικά, με τους σωστούς συνδυασμούς και φυσικά με το timing! Το υπερβολικό προϊόν το μόνο που θα κάνει είναι μπει μέσα στα μάτια και να τα ερεθίσει. Άρα, μη σπαταλάς άδικα την κρέμα σου. Μία μικρή ποσότητα αρκεί και με το παραπάνω.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS