BEAUTYHAIR & NAILS5 tips για να προστατεύσεις τα βαμμένα μαλλιά σου το καλοκαίρι

5 tips για να προστατεύσεις τα βαμμένα μαλλιά σου το καλοκαίρι

Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη απέναντι στον ήλιο και τη θάλασσα…

Τα βαμμένα μαλλιά είναι τέλεια, ειδικά αν ο κομμωτής σου πέτυχε το χρώμα που ονειρευόσουν. Τα βαμμένα μαλλιά, όμως, χρειάζονται και έξτρα περιποίηση και φροντίδα, αν θέλεις να διατηρήσεις λαμπερό το χρώμα τους. Και ειδικά το καλοκαίρι, ο ήλιος, σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας, αλλά και τα θερμαντικά εργαλεία (που ευχόμαστε να μη χρησιμοποιείς τους καλοκαιρινούς μήνες) κάνουν τα βαμμένα μαλλιά σου ακόμα πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στο ξεθώριασμα.
Και άκου να δεις πώς γίνεται αυτό… Για να αλλάξει η τρίχα σου χρώμα χρειάζεται μια διαδικασία κατά την οποία τα λέπια της τρίχας ανοίγουν για να μπει το χρώμα και με την ύπαρξη του ήλιου ή της θερμότητας των εργαλείων, τα λέπια μένουν ανοιχτά, τα μαλλιά θαμπώνουν, το χρώμα ξεθωριάζει και όχι μόνο… Τα μαλλιά σου ρουφούν αλάτι ή χλώριο (ανάλογα αν είσαι σε θάλασσα ή πισίνα) με αποτέλεσμα η τρίχα σου άλλοτε να κιτρινίζει, να κοκκινίζει ή και να πρασινίζει. Όπως πολύ καλά καταλαβαίνεις, τα μαλλιά σου δεν περνούν και τις πιο ευχάριστες στιγμές τους κάτω από αυτές τις συνθήκες με αποτέλεσμα το λαμπερό χρώμα να απομακρύνεται σιγά σιγά και εσύ να μένεις με ένα μεγάλο «γιατί» στο στόμα.

Για όλα υπάρχει λύση και στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορείς να δεις τα 7 tips που σου προτείνουμε.

Φόρεσε ένα μαντήλι ή ένα oversized καπέλο. Θα προστατεύσεις αρκετά το χρώμα των μαλλιών, αλλά και το πρόσωπό σου από τον ήλιο. Θα είσαι και πολύ κομψή στην παραλία, ταυτόχρονα.

Μην ξεπλένεις πολλή ώρα τα μαλλιά. Κάνε λίγη κράτη στο νερό που ρίχνεις όταν λούζεσαι. Το πολύ νερό βοηθά το χρώμα σου να φύγει από την τρίχα και ειδικά αν αυτό είναι καυτό. Προτίμησε χλιαρό νερό, αν δε θες να ξεθωριάσει γρήγορα το χρώμα σου.

Απόφυγε τα εργαλεία θερμότητας. Αν είναι ανάγκη και θέλεις οπωσδήποτε να τα χρησιμοποιήσεις, φρόντισε να έχεις ψεκάσει τα μαλλιά σου με ειδικό σπρέι κατά της θερμότητας.

Πριν βουτήξεις τα μαλλιά σου στη θάλασσα, είναι καλό να τα έχεις βρέξει με γλυκό νερό. Έτσι, θα έχουν «ποτίσει» με το γλυκό νερό και δε θα «ποτίσουν» με θαλασσινό ή με νερό πισίνας.

Χρησιμοποίησε αντηλιακό μαλλιών. Ψέκασε τα μαλλιά σου πριν βγεις ακόμα από το σπίτι και φρόντισε να επαναλαμβάνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όσο βρίσκεσαι στην παραλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS