BEAUTYHAIR & NAILSΑυτές οι DIY μάσκες θα κάνουν τα μαλλιά σου πιο δυνατά και...

Αυτές οι DIY μάσκες θα κάνουν τα μαλλιά σου πιο δυνατά και λαμπερά

Αγαπητή μας φίλη σε περίπτωση που θέλεις να επανορθώσεις την ταλαιπωρημένη υγεία των μαλλιών σου, εμείς έχουμε για σένα τις πιο φυσικές, αναζωογονητικές θεραπείες φτιαγμένες από τα χεράκια σου. 

Αυγά, γιαούρτι και μέλι είναι, με την πρώτη ματιά, τα βασικά συστατικά για ένα νόστιμο πρωινό. Τυγχάνει όμως να είναι και τα υλικά μιας ολικής θεραπείας επανόρθωσης των μαλλιών σου  Υλικά απλά, φυσικά, φθηνά και πολύ αποτελεσματικά, τα οποία με τις κατάλληλες “συνταγές” μπορούν να επαναφέρουν στα μαλλιά σου τη χαμένη απαλότητα, λάμψη και ζωντάνια τους.

Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες για να φτιάξεις σπιτική μάσκα για μαλλιά και θα διαπιστώσεις με την πρώτη εφαρμογή τα (αντίστοιχα με spa-hair salon) θαυμάσια αποτελέσματα. Θέλεις τέλεια μαλλιά;

Για μαλλιά χωρίς λάμψη: Γιαούρτι
Ένα γιαούρτι αρκεί για να αντιστρέψει όλη τη ζημιά στα μαλλιά σου καθώς το γαλακτικό οξύ που περιέχει αφαιρεί απαλά τη βρωμιά, ενώ το λίπος του γάλακτος ενυδατώνει απλόχερα την τρίχα.

Χρήση: Κάνε μασάζ με 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με πλήρη λιπαρά (ή κρέμα γάλακτος) σε νωπά μαλλιά και άφησε το προϊόν να καθίσει για 20 λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό στην αρχή, κατόπιν με δροσερό και στη συνέχεια λούσου κανονικά.

Συχνότητα: Κάθε δεκαπέντε ημέρες.

Για κάθε τύπο μαλλιών: Αυγό
Το ωμό αυγό είναι μακράν το καλύτερο φάρμακο για τα μαλλιά. Ο κρόκος του, πλούσιος σε λίπη και πρωτεΐνες είναι φυσικό ενυδατικό, ενώ το ασπράδι περιέχει κάποια βακτήρια που τρέφονται με ένζυμα αφαιρώντας την ανεπιθύμητη λιπαρότητα.

Χρήση: Για κανονικά μαλλιά, χρησιμοποίησε ολόκληρο το αυγό, στα λιπαρά μαλλιά άπλωσε μόνο τα ασπράδια και χρησιμοποίησε τους κρόκους μόνο πάνω σε πολύ ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Χτύπησε καλά το ανάλογο μείγμα που ταιριάζει στον τύπο μαλλιών σου (μισό φλιτζάνι αρκεί για μια μεσαίου μήκους κουπ) και εφάρμοσε σε φρεσκολουσμένα, νωπά μαλλιά. Αφησέ το για 20 λεπτά, ξέπλυνε με δροσερό νερό και λούσου καλά με ένα ήπιο σαμπουάν.

Συχνότητα: Αρκέσου σε θεραπείες με ολόκληρα αυγά ή τους κρόκους μια φορά το μήνα και κάθε δεκαπέντε μέρες αν απλώνεις ασπράδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS