BEAUTYHAIR & NAILSΤο νέο trend στα μαλλιά ονομάζεται Glass Hair

Το νέο trend στα μαλλιά ονομάζεται Glass Hair

Το βασικό χαρακτηριστικό των Glass Hair είναι η εκτυφλωτική λάμψη, η λείανση στην τρίχα και η απουσία φριζαρίσματος. Η τάση είναι ως επί το πλείστον συνυφασμένη με το κοντό καρέ με αυστηρά μήκη που φτάνει στο ύψος του πηγουνιού.

Μπορεί ο όρος glass hair να είναι καινούριος, ωστόσο το συγκεκριμένο στυλ χτενίσματος/κουρέματος έχει μεγάλη ιστορία. Η έμπνευση πίσω από τη συγκεκριμένη τάση ήρθε από τον θρυλικό hairstylist Vidal Sassoon, ο οποίος τη δεκαετία του ’60 ήταν γνωστός για την τρομερή λάμψη που έδινε σε κοντά, γεωμετρικά κουρέματα.

Μια από τις πρώτες που δοκίμασε τη συγκεκριμένη τάση ήταν η Kim Kardashian που εμφανίστηκε με κοντά λεία καρέ μαλλιά και όπως ήταν αναμενόμενο ακολούθησε σωρεία διασημοτήτων που τη μιμήθηκαν, όπως οι Hailey Baldwin, Vanessa Hudgens, Ashley Graham, Dua Lipa και Olivia Culpo.

Το μυστικό των glass hair κρύβεται στη σωστή φροντίδα των μαλλιών για τη διατήρηση της υγείας και της στιλπνότητάς τους. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

-Μετά το λούσιμο, τα μαλλιά θα πρέπει να ξεβγάζονται με κρύο νερό ώστε να κλείνουν τα λέπια της τρίχας και να ακτινοβολούν.

-Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα conditioner για να ενυδατώσετε την τρίχα μετά το λούσιμο και μην παραλείπετε να χρησιμοποιείτε μια μάσκα μαλλιών 1-2 φορές την εβδομάδα, ώστε τα μαλλιά να δυναμώσουν και να δείχνουν λαμπερά και ενυδατωμένα.

-Η καλύτερη μέθοδος στεγνώματος των μαλλιών είναι με μια πετσέτα με μικροΐνες και όχι με μία κλασική, η οποία θα προκαλέσει φριζάρισμα.

-Αφού στεγνώσουν και απλώσετε ένα προϊόν θερμοπροστασίας, χρησιμοποιήστε μια πρέσα μαλλιών ή μια στρογγυλή βούρτσα και ένα πιστολάκι για να τα ισιώσετε.

-Η τελική πινελιά δίνεται πάντα με μερικές σταγόνες από ένα ενυδατικό έλαιο μαλλιών στις άκρες για μάξιμουμ λάμψη.

Κρέμα χώρις ξέβγαλμα για λεία μαλλιά Sleek & Shine Fructis
Ελαιο μαλλιών για απαλότητα Bumble and Bumble
Έλαιο μαλλιών για θρέψη και λάμψη Precious Sisley (στα Beauty Line)
Έλαιο επανόρθωσης Marlies Moller (στα Beauty Line)
Σέρουμ φροντίδας των ευαίσθητων μαλλιών Botanicals της L’Oreal Paris

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS