ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYHair Sun Care: Μην ξεχνάς την αντηλιακή φροντίδα των μαλλιών σου

Hair Sun Care: Μην ξεχνάς την αντηλιακή φροντίδα των μαλλιών σου

Έχουμε την τάση να αγνοούμε την αντηλιακή προστασία των μαλλιών μας, ο ήλιος όμως μπορεί να βλάψει τόσο την τρίχα, όσο και το χρώμα τους.

Η προστασία των μαλλιών μας από τον ήλιο είναι τόσο απαραίτητη όσο και της επιδερμίδας μας. Η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά μας και φυσικά να ξεθωριάσει πολύ εύκολα το χρώμα τους, αφήνοντάς τα ξηρά, θαμπά και πιο εύθραυστα. Είναι ένας ακόμα λόγος πρόωρης γήρανσης για την τρίχα, το οποίο μπορεί να μεταφραστεί σε τριχόπτωση ή και σε αλλοίωση της ποιότητας των μαλλιών. Γι’ αυτό και τα αντηλιακά μαλλιών είναι πλέον βασικό βήμα στην καθημερινή μας περιποίηση.

Φυσικά ο ήλιος δεν επηρεάζει μόνο τις γυναίκες με βαμμένα μαλλιά, αλλά όλες, απλά στις πρώτες είναι πιο εμφανές το αποτέλεσμα. Ο στόχος του αντηλιακού μαλλιών είναι να τα προστατεύσει από την αλλοίωση του χρώματος και την απώλεια υγρασίας, γι’ αυτό και πρέπει να περιέχει ενυδατικά συστατικά όπως το λάδι καρύδας, αλλά και βιταμίνες. Τα προϊόντα που κυκλοφορούν τώρα έχουν ανάλαφρη υφή για να μην βαραίνουν την τρίχα και να μπορείτε να τα εφαρμόζετε κάθε μέρα. Σε κάθε περίπτωση φυσικά για την έξτρα φροντίδα και θρέψη των μαλλιών, μπορείτε να δοκιμάσετε και μια overnight μάσκα, αλλά και να αποφεύγετε τα εργαλεία styling, τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS