BEAUTYΗ Clinique αλλάζει τους κανόνες της αντηλιακής προστασίας

Η Clinique αλλάζει τους κανόνες της αντηλιακής προστασίας

Όσο περισσότερο χρησιμοποιείς αντηλιακό τόσο περισσότερο προστατεύεις το δέρμα σου.

Δεν είναι μυστικό ότι η καθημερινή χρήση ενός αντηλιακού βοηθά στην προστασία της επιδερμίδας από παράγοντες που συντείνουν στην πρόωρη γήρανση, όπως είναι οι ρυτίδες και οι σκούρες κηλίδες και πιο σημαντικό όλων τον καρκίνο του δέρματος. Υπάρχουν όμως αρκετές λανθασμένες αντιλήψεις για το πώς λειτουργεί ένα αντηλιακό και ο δείκτης προστασίας. Η δρ Adriane Pompa, δερματολόγος της Clinique με έδρα το Μαϊάμι, μοιράζεται μαζί σου τα δικά της do’s και don’ts για μια ασφαλή μέρα έξω στον ήλιο.

#Don’t Μην παραμελήσεις ούτε μέρα να εφαρμόσεις το αντηλιακό «Δεν έχει σημασία ο τόνος του δέρματός σου, πόση ώρα βρίσκεσαι εκτός σπιτιού, ή ποια εποχή του χρόνου είναι, ο καθένας μας χρειάζεται να προστατεύει την επιδερμίδα του από τις ακτίνες UV καθημερινά. Η πλειοψηφία της UV ενέργειας που προέρχεται από τον ήλιο διαπερνά τα σύννεφα και το γυαλί, έτσι ακόμα 10 ή 15 λεπτά έκθεσης στον ήλιο κάθε μέρα βοηθούν στην «προσθήκη» ρυτίδων και λεπτών γραμμών που συντείνουν στη γήρανση καθώς τα χρόνια περνούν» μας λέει απλά και κατανοητά, η δρ. Pompa. 

#Do Οπωσδήποτε επιβάλλεται η χρήση μιας ενυδατικής που ταυτόχρονα προστατεύει και επιδιορθώνει… Στο ψάξιμο μιας ενυδατικής κρέμας ημέρας παρατήρησε αν αυτή περιέχει την ένδειξη Broad Spectrum δηλαδή Ευρέος Φάσματος προστασία και από τις UVA και τις UVB ακτίνες, αλλά και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην άμυνα της επιδερμίδας από τη ζημιά που προκαλεί ο ήλιος.

#Don’t Απέφυγε την εφαρμογή μόνο μία φορά. Όταν εκτίθεσαι απευθείας στον ήλιο, πρέπει οπωσδήποτε να επαναλαμβάνεις την εφαρμογή του κάθε δύο περίπου ώρες, για να πετύχεις τη μέγιστη προστασία. Plus βεβαιώσου ότι επαναλαμβάνεις τη διαδικασία αυτή όταν ιδρώνεις ή κολυμπάς.

#Do Η σωστή ποσότητα για όλο το πρόσωπο είναι περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού. «Βεβαιώσου ότι εφαρμόζεις αντηλιακό και στο πίσω μέρος των αυτιών και κατά μήκος του λαιμού» εξηγεί η δρ. Pompa. Ενώ για το σώμα η ικανοποιητική ποσότητα είναι ίση με ένα ποτήρι σφηνάκι».

#Don’t Είναι λάθος να βάζεις το αντηλιακό όταν βγεις από το σπίτι. Ένα μεγάλο αντηλιακό μυστικό: «Πάντα να εφαρμόζεις το αντηλιακό σου πριν βγεις από το σπίτι» εισηγείται η δρ. της Clinique. «Παίρνει περίπου 15 λεπτά στα συστατικά του αντηλιακού να ενεργοποιηθούν και να γίνουν ένα με το δέρμα σου για να γίνουν έτσι αποτελεσματικά».

Η ολοκληρωμένη αντηλιακή προστασία για πρόσωπο και σώμα της Clinique, συμπεριλαμβάνει στη σύνθεσή της φυσικά φίλτρα και μεταλλικά ιχνοστοιχεία, σχεδόν αόρατα, απίστευτα άνετα, ακόμη και για ευαίσθητες επιδερμίδες. Ανακάλυψε λοιπόν το δικό σου σύμμαχο ενάντια στον ήλιο και λάτρεψε την επιδερμίδα σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS