ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

BEAUTYΗ περιοχή του λαιμού δείχνει πρώτη την ηλικία μας, μην την παραμελείς

Η περιοχή του λαιμού δείχνει πρώτη την ηλικία μας, μην την παραμελείς

Το skincare δεν είναι μόνο για το πρόσωπο. Πόσες από εμάς στην καθημερινότητά μας φροντίζουμε το ίδιο επιμελώς τον λαιμό και το ντεκολτέ μας; Οι στατιστικές λένε πως οι περισσότερες γυναίκες δείχνουν όλο το ενδιαφέρον τους στην περιποίηση του προσώπου τους κάθε μέρα, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και στις άλλες δύο ζώνες. Κι όμως, η επιδερμίδα στο λαιμό και το ντεκολτέ έχει ακριβώς τις ίδιες ανάγκες, δέχεται τις ίδιες ανελέητες επιθέσεις από τις ελεύθερες ρίζες και την ηλιακή ακτινοβολία, βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρόωρη γήρανση αλλά και έναν ακόμα εχθρό: τις digital συσκευές και το φαινόμενο tech-neck!

Καθώς περνάμε αμέτρητες ώρες κάθε μέρα σκυμμένες πάνω από μια digital οθόνη, η ντελικάτη επιδερμίδα του λαιμού ταλαιπωρείται από τις επαναλαμβανόμενες πιέσεις και έτσι σχηματίζονται οι χαρακτηριστικές οριζόντιες γραμμές που σταδιακά βαθαίνουν και γίνονται εγκατεστημένες ρυτίδες. Για όλους αυτούς τους λόγους, η καθημερινή φροντίδα του λαιμού είναι εξίσου σημαντική με τη φροντίδα του προσώπου!

Adobestock 422485462

Στην ερώτηση «γιατί να μην χρησιμοποιήσω την κρέμα ημέρας και στον λαιμό μου;», οι ειδικοί απαντούν πως ναι, θα μπορούσες να την αξιοποιήσεις και σε αυτή την περιοχή προκειμένου να μην μείνει εντελώς χωρίς φροντίδα (προσοχή, όμως: συστατικά όπως η ρετινόλη και το γλυκολικό οξύ μπορεί να είναι λίγο πιο ερεθιστικά στον λαιμό σε σχέση με το πρόσωπο). Ωστόσο, συμπληρώνουν πως αξίζει να «επενδύσεις» σε μια εξειδικευμένη σύνθεση για το λαιμό, η οποία είναι εμπλουτισμένη με συστατικά που συσφίγγουν και ανορθώνουν την εύθραυστη επιδερμίδα του καθώς χάνει κολλαγόνο και ελαστίνη με το πέρασμα του χρόνου.

Δεύτερο πολύ σημαντικό βήμα: όπως ισχύει και για το πρόσωπο, η καθημερινή αντηλιακή προστασία του λαιμού και του ντεκολτέ είναι απολύτως απαραίτητη! Και είναι τόσο απλό να την κάνεις κομμάτι του skincare σου όσο το να κάνεις μόλις μία έξτρα κίνηση για να απλώσεις το αγαπημένο σου καθημερινό αντηλιακό προσώπου και σε αυτή την περιοχή. Μόλις δύο λεπτά παραπάνω από τον χρόνο σου κάθε πρωί αρκούν για να εμποδίζουν τα σημάδια πρόωρης γήρανσης ( λεπτές γραμμές, ρυτίδες, καφέ κηλίδες) να κάνουν την εμφάνισή τους και να παρατείνουν τη νεανικότητα του λαιμού και του ντεκολτέ.

Βρήκαμε τα 6 προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσεις για να περιποιηθείς την περιοχή του λαιμού:

Για μείωση των γραμμών, Extra-Firming Neck & Décolleté, Clarins

1 2

2. Για σύσφιξη, Neck Cream, the enriched formula, Sisley.

2 1

3. Για αυξημένη ελαστικότητα, Resilience Lift Night Lifting/Firming Face and Neck Crème, Estee Lauder.

3

4. Με δράση ολικής αντιγήρανσης, Orchidée Impériale The Neck And Décolleté Cream, Guerlain.

4

5. Γι’ ανόρθωση και σύσφιξη The Neck & Decollete Concentrate, La Mer.

6

6. Γι’ απώλεια ελαστικότητας και τα σημάδια γήρανσης, Juvelia Nutri-Restore Décolleté Concentrate Juvena.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS