ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYΚαι όμως υπάρχουν τρόποι να καταπολεμήσεις τους πόρους

Και όμως υπάρχουν τρόποι να καταπολεμήσεις τους πόρους

Είναι πολύ ενοχλητικοί, αντιαισθητικοί και αλλοιώνουν τη λεία όψη και υφή της επιδερμίδας. Οι πόροι ή αλλιώς τα μικρά «ανοίγματα» της επιδερμίδας αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους «εχθρούς» μας, όμως στην πραγματικότητα έχουν σημαντικό ρόλο ύπαρξης, αφού είναι οι αγωγοί μέσα από τους οποίους πραγματοποιείται η απομάκρυνση τοξινών, σμήγματος και ιδρώτα.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την εικόνα και το μέγεθός τους, είναι η λιπαρότητα, η ηλικία, το φύλο, οι ορμονικές αλλαγές, οι περιβαλλοντικοί ρύποι, τα υπολείμματα μακιγιάζ, καθώς και κληρονομικοί λόγοι. Για να γίνουν λιγότερο ορατοί, το πρώτο βήμα είναι ο σχολαστικός καθαρισμός πρωί και βράδυ με προϊόντα που δεν αφυδατώνουν την επιδερμίδα, ενώ η απολέπιση είναι μια συνήθεια που θα πρέπει να γίνεται μια φορά την εβδομάδα. Μια ακόμη στοχευμένη κίνηση είναι η ενυδάτωση της επιδερμίδας με τα κατάλληλα προϊόντα.

Παρακάτω θα βρεις ορισμένες προτάσεις που θα βελτιώσουν την skincare ρουτίνα σου, κάνοντάς την να έχει πιο εξειδικευμένη δράση ενάντια στους ορατούς πόρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS