ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYMade with Love: Ο οίκος Dior δημιουργεί αρώματα με αγάπη για την...

Made with Love: Ο οίκος Dior δημιουργεί αρώματα με αγάπη για την τέχνη τους

Ο François Demachy δημιούργησε ένα άρωμα ισχυρό που αγκαλιάζει τις αισθήσεις αφού «μετά τις γυναίκες, τα λουλούδια είναι το πιο αξιαγάπητο πράγμα στον κόσμο» εξομολογείται ο ίδιος.

Ένα ακόμα πολυτελές άρωμα έρχεται να προστεθεί στην αρωματική συλλογή του οίκου Dior. Το νέο J’Adore Eau de Parfum Infinissime με την υπογραφή του διάσημου αρωματοποιού, François Demachy, χαράζει το δικό του μονοπάτι δίνοντας έμφαση στη μοναδική του φιλοσοφία, που εκφράζει τη δύναμη, την ελευθερία και τον αισθησιασμό.

Το πληθωρικό και αισθησιακό τριαντάφυλλο Centifolia απλώνει τη μοναδική του ένταση και συνυπάρχει με τα λευκά λουλούδια – γλυκό γιασεμί Sambac με μια πορτοκαλένια πλευρά, που συνοδεύεται από μια φρέσκια συμφωνία Lily of the Valley. Απαλό και ακτινοβόλο, φωτεινό και άμεσα λουλουδάτο, το ylang-ylang φωτίζει αμέσως τη  σύνθεση.

Αν και το J’ Adore είναι παρόν, απτό και αναγνωρίσιμο, είναι σαφές ότι κατά κάποιον τρόπο είναι διαφορετικό: Ένα λουλούδι έχει κλέψει την παράσταση στο μπουκέτο του αλλάζοντας το εξ’ ολοκλήρου. Αυτό το θρυλικό λουλούδι συνώνυμο του υπαινιγμού και της θηλυκότητας, των έντονων συναισθημάτων και της επιθυμίας είναι ο κρίνος Tuberose.

Η αναγέννηση ενός θρυλικού λουλουδιού

Οι τελευταίες ακτίνες του ήλιου εξαφανίζονται πάνω από το Clos de Callian και το Domaine de Manon. Σε αυτά τα κτήματα στη γη της Grasse, με απόσταση λίγων χιλιομέτρων και αφιερωμένα στην καλλιέργεια αρωματικών λουλουδιών, οι συλλέκτες αφαιρούν με σιγουριά τις συστάδες των μικρών λευκών λουλουδιών από τους μίσχους.

Οι οίκος Dior είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να δημιουργεί τα αρώματά του με τα ευγενέστερα λουλούδια της Grasse. Για το σκοπό αυτό, όχι μόνο υποστήριξε και ενθάρρυνε την επαναφορά αυτού του απαιτητικού λουλουδιού, αλλά αποφάσισε επίσης να χρησιμοποιήσει την τεχνική εξαγωγής enfleurage. Αυτή η παραδοσιακή τεχνική είναι χρονοβόρα και απαιτεί μεγάλη δεξιότητα προκειμένου να αποφευχθεί η υπερθέρμανση ή η αλλοίωση του φυτού, ώστε να διατηρηθεί όσο πιο κοντά στο ακριβές άρωμα που πηγάζει από αυτό το πολύτιμο λουλούδι.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS