BEAUTYMAKE UP3 χρυσοί κανόνες για να απλώσεις σωστά το Highlighter

3 χρυσοί κανόνες για να απλώσεις σωστά το Highlighter

Όλες θέλουμε ένα φρέσκο και λαμπερό πρόσωπο και για να το αποκτήσουμε νομίζουμε πως χρειάζονται πολλά, από καθαρισμούς, απολεπίσεις και επεμβατικές ή μη θεραπείες, μέχρι βαριά κι έντονα makeup looks, αλά Kim Kardashian, νομίζοντας πως έτσι θα βγαίνουμε κάθε φορά από το σπίτι μας flawless. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να κάνετε πολλά, ένα μόνο σωτήριο τρικ αρκεί, για να μεταμορφώσετε το πρόσωπό σας και να αποκτήσετε το πολυπόθητο glow.

Κανόνας 1ος: Κάντε layering με τα highlighters

Ο πρώτος κανόνας που θα πρέπει να έχετε κατά νου όταν πρόκειται να κάνετε strobing (έτσι λέγεται η τεχνική εφαρμογής highlighter) είναι να χρησιμοποιείτε κάθε φορά τα σωστά προϊόντα με τη σωστή σειρά. Για παράδειγμα, ξεκινήστε με ένα κρεμώδες highlighter, που θα λειτουργήσει ως η βάση σας, το οποίο θα τοποθετήσετε ταμποναριστά στα σημεία που βλέπει ο ήλιος, δηλαδή το κόκκαλο της μύτης, τα ζυγωματικά και το άνω χείλος. Στη συνέχεια, προχωρήστε τοποθετώντας ένα άλλο highlighter σε μορφή πούδρας από πάνω, ώστε να ενισχύσετε τη λάμψη του προηγούμενου και να «κλειδώσετε» το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα. Με αυτόν τον τρόπο, επίσης, θα καταφέρετε να διατηρήσετε για περισσότερη ώρα τη φωτεινότητα στο πρόσωπό σας.

Extra tip: Εάν θέλετε μπορείτε να αναμείξετε λίγο από το κρεμώδες highlighter σας με το foundation, ώστε να έχετε ένα ακόμη πιο έντονο dewy look. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Κανόνας 2ος: Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας

Είναι ώρα να επιτρέψετε στα πινέλα σας ένα διάλειμμα και να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας. Ωστόσο, μην ξεχνάτε να τα απολυμάνετε, για να απομακρύνετε τα μικρόβια και τα βακτήρια που είναι συσσωρευμένα εκεί. Απλώστε το κρεμώδες highlighter σας εφαρμόζοντάς το με τα δάχτυλα κι έπειτα ταμπονάρετέ το. Με τη θερμότητα που αναπτύσσεται στα χέρια σας, είναι πολύ πιο εύκολο να δουλέψετε το προϊόν και να το απλώσετε τελικά πιο ομοιόμορφα. Επίσης, τα χέρια σας είναι το καλύτερο «εργαλείο», γιατί πολύ απλά μπορείτε να πάτε σε περιοχές, που το πινέλο σας δεν είναι εύκολο να εισχωρήσει κι έτσι να μην παραλείψετε κανένα σημείο από το οπτικό σας πεδίο.

Κανόνας 3ος: Κάντε focus στις άνω περιοχές του προσώπου σας

Εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές τοποθέτησης του highlighter, είναι πολύ σημαντικό να το εφαρμόζετε και σε μερικά καινούρια σημεία, που μπορεί να μην είναι και τόσο αναγνωρίσιμα, ωστόσο είναι πολύ σημαντικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε strobing και κάτω από τα μάτια. Ναι ναι, καλά ακούσατε! Απλώστε το σχηματίζοντας ένα V σχήμα κάτω από αυτά, ώστε να χαρίσετε φωτεινότητα και στο βλέμμα σας. Μην το παρακάνετε, όμως, γιατί μπορεί να βγει υπερβολικό το αποτέλεσμα και να μη σας κολακεύει καθόλου. Ένα ακόμη σημείο, για να τοποθετήσετε το highlighter σας είναι στο κόκκαλο των φρυδιών, ώστε να δώσετε έξτρα λάμψη στα μάτια σας. Τέλος, μπορείτε να τοποθετήσετε την απειροελάχιστη ποσότητα highlighter και στην περιοχή του μετώπου σας, μια περιοχή ακόμη που πολλές παραμελείτε.

Πηγή: glow.gr

Επιμέλεια: Κούλα Θεμιστοκλέους

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS