BEAUTYMAKE UPΚάηκες από τον ήλιο; 4 tips για να ανακουφιστείς

Κάηκες από τον ήλιο; 4 tips για να ανακουφιστείς

Το γεγονός ότι έχουμε ήδη μπει στον Αύγουστο, δεν σημαίνει πως το καλοκαίρι πια έχει τελειώσει, πως σταματάς τα μπάνια ή πως δεν μπορείς πια να καείς από τον ήλιο. Φυσικά και μπορείς και είναι σίγουρα ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί τους μήνες αυτούς. Εάν το παθαίνεις πάντα τέτοια εποχή, τότε ξέρεις πόσο ενοχλητικό και επίπονο είναι.

Ξέρεις όμως τι πρέπει να κάνεις για να ανακουφιστείς από τον πόνο και γενικά πως να συμπεριφερθείς στο έγκαυμά σου; Αν όχι στις παρακάτω γραμμές σου έχουμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις και φυσικά όλα όσα πρέπει να κάνεις.

#1. Κάνε συχνά δροσερά μπάνια
Μόλις βγεις από την μπανιέρα ή το ντους, σκουπίσου απαλά, αλλά άφησε λίγο νερό στο δέρμα σου. Στη συνέχεια, εφάρμοσε μια ενυδατική κρέμα που θα βοηθήσει να «παγιδεύσεις» το νερό στο δέρμα σου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει και στη μείωση της ξηρότητας.

#2. Χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει αλόη βέρα ή σόγια για να απαλύνει το καμένο δέρμα σου
Εάν αισθάνεσαι άβολα ή και πόνο σε μια συγκεκριμένη περιοχή, μπορείς να εφαρμόσεις μια κρέμα υδροκορτιζόνης που μπορείς να αγοράσεις και χωρίς ιατρική συνταγή.

#3. Πιες έξτρα νερό
Ένα ηλιακό έγκαυμα αντλεί υγρό από την επιφάνεια του δέρματος και μακριά από το υπόλοιπο σώμα. Το πόσιμο επιπλέον νερού όταν έχεις ηλιακά εγκαύματα βοηθά στην αποφυγή της αφυδάτωσης.

#4. Φρόντισε ιδιαίτερα το καμένο δέρμα σου όσο αυτό θεραπεύεται
Φόρεσε ρούχα που καλύπτουν το δέρμα σου όταν βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους. Τα χοντρά υφάσματα λειτουργούν καλύτερα, καθώς δεν απορροφούν τόσο πολύ φως, όσο τα υπόλοιπα.

Επιπλέον σου έχουμε 4 υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις από την κουζίνα σου, προκειμένου να καταπραΰνεις τον πόνο.

-Βύθισε ένα καθαρό πανί σε ένα μπολ με 1 φλιτζάνι γάλα, 4 φλιτζάνια νερό, και μερικά παγάκια. Εφαρμόστε την κομπρέσα για 15 έως 20 λεπτά και επανέλαβε κάθε 2 έως 4 ώρες. Η πρωτεΐνη, το λίπος και το pH του γάλακτος έχουν αντιφλεγμονώδη δράση στο δέρμα.

Corn flour: Ανακάτεψε αυτό το αντιφλεγμονώδες με λίγο νερό για να κάνεις μια πάστα και εφαρμόστε απευθείας στο ηλιακό έγκαυμα για ανακούφιση.

Γιαούρτι: Όπως το γάλα, έτσι και το γιαούρτι έχει πρωτεΐνες και λίπη που μπορούν να καταπραΰνουν τη φλεγμονή. Για να ανακουφιστείς, άπλωσε το γιαούρτι σε όλες τις περιοχές που έχουν καεί από τον ήλιο, ξέπλυνε κάνοντας ένα δροσερό ντους και στη συνέχεια, άφησε απαλά το δέρμα σου να στεγνώσει.

Μαρούλι: Ήξερες ότι το αγαπημένο σου ορεκτικό έχει αναλγητικές ιδιότητες; Για να πάρεις τα οφέλη, βράσε τα φύλλα μαρουλιού στο νερό, σούρωσε το και στη συνέχεια άφησε το υγρό να κρυώσει για αρκετές ώρες στο ψυγείο. Βύθισε μπάλες βαμβακιού στο υγρό και απαλά τοποθέτησε τις πάνω στο ερεθισμένο σου δέρμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS