BEAUTYΜάσκαρα φρυδιών (διάφανη ή με χρώμα) για καλοσχηματισμένα φρύδια

Μάσκαρα φρυδιών (διάφανη ή με χρώμα) για καλοσχηματισμένα φρύδια

Κανένα μακιγιάζ, από το λιτό nude μέχρι το πιο δραματικό, πληθωρικό look, δεν είναι ολοκληρωμένο δίχως περιποιημένα, καλοσχηματισμένα φρύδια. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως από τα μολύβια φρυδιών του παρελθόντος έχουμε πλέον περάσει σε εξειδικευμένες φόρμουλες (σκιές, πομάδες, gel) και σαφώς μεγαλύτερη γκάμα αποχρώσεων, έτσι ώστε κάθε γυναίκα να έχει στο νεσεσέρ της τα απαραίτητα για τέλεια φρύδια.

Από αυτή την γκάμα, η μάσκαρα φρυδιών είναι σίγουρα το δεύτερο πιο δημοφιλές της κατηγορίας μετά το μολύβι, αφού συνδυάζει την ευκολία στην εφαρμογή (ακόμα και οι αρχάριες στο μακιγιάζ μπορούν να τη διαχειριστούν χωρίς το φόβο πως θα κάνουν λάθος) και το άψογο αποτέλεσμα.

Στην αγορά θα βρεις δύο εκδοχές: διάφανη μάσκαρα φρυδιών και με χρώμα. Η διάφανη μάσκαρα έχει υφή gel και ρόλο παρεμφερές με μια… λακ μαλλιών: αφού έχεις τελειοποιήσει το σχήμα των φρυδιών σου και έχεις γεμίσει τυχόν κενά με ένα μολύβι, το μόνο που χρειάζεται για να ολοκληρώσεις  το look είναι να «αντιγράψεις» την κίνηση των makeup artists: να περάσεις από πάνω μια διάφανη μάσκαρα φρυδιών που φιξάρει το αποτέλεσμα και κρατά στη θέση τους τυχόν ατίθασες τριχούλες.

Όσο για τη μάσκαρα φρυδιών με χρώμα, χαρίζει ένα φυσικό αποτέλεσμα κάλυψης και τα τονίζει διακριτικά, ενώ παράλληλα τα κρατά στη θέση τους (ιδανική για ανοιχτόχρωμα ή γκρίζα φρύδια).

Από την άλλη υπάρχει και μια τρίτη επιλογή όπως εξηγά σε συνέντευξή της η celebrity makeup artist Tasha Brown. Η ίδια προτιμά να χρησιμοποιεί και τους δύο διαφορετικούς τύπους μάσκαρα: «Για ένα βασικό grooming φρυδιών χρησιμοποιώ το διάφανο gel και με το βουρτσάκι του χτενίζω τα φρύδια προς τα πάνω και έξω. Η αγαπημένη μου τεχνική είναι να χρησιμοποιώ μια σκιά φρυδιών κάνοντας μικρές, κοφτές κινήσεις προς την κατεύθυνση που φυτρώνουν οι τρίχες των φρυδιών, για να γεμίσω τα κενά και να φροντίσω το σχήμα τους. Ολοκληρώνω το look με μια γενναία δόση μάσκαρας φρυδιών με χρώμα, που τονίζει με φυσικό τρόπο το αποτέλεσμα. Προσοχή: αν χρησιμοποιείς κρεμώδη προϊόντα φρυδιών για να τα γεμίσεις, απόφυγε να περάσεις μάσκαρα από πάνω, γιατί υπάρχει φόβος να αλλοιωθούν καθώς εφαρμόζεις το gel με το βουρτσάκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS