BEAUTYMaskne: Πώς να αντιμετωπίσεις την ακμή από τη μάσκα που φοράς καθημερινά

Maskne: Πώς να αντιμετωπίσεις την ακμή από τη μάσκα που φοράς καθημερινά

Η μάσκα αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας και ενώ είναι απαραίτητη για την προστασία από τον κορωνοϊό, η πολύωρη χρήση της μπορεί να προκαλέσει πολλές δερματικές παθήσεις. Σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα άγχους που πυροδοτούνται από τις καθημερινές εξελίξεις της πανδημίας, αυτή την περίοδο εμφανίζεται μια νέα μορφή ακμής, που αναφέρεται και ως “maskne”. Χαρακτηρίζεται κυρίως από μικρά σπυράκια, στίγματα, κοκκινίλες ή φλεγμονές στις περιοχές που καλύπτει η μάσκα, δηλαδή γύρω από το στόμα, τα μάγουλα και το πιγούνι.

Η ακμή αυτού του τύπου οφείλεται κυρίως στην απόφραξη των πόρων από το συνθετικό ύφασμα της μάσκας. Αυτό συμβαίνει γιατί κάτω από τη μάσκα συσσωρεύονται ιδρώτας, λιπαρότητα και βακτήρια που, σε συνδυασμό με την τριβή του υφάσματος πάνω στην επιδερμίδα, αποδυναμώνουν τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας περισσότερο από το συνηθισμένο.

Το κλειστό περιβάλλον της μάσκας και η έλλειψη οξυγόνου δεν επιτρέπουν στην επιδερμίδα να λειτουργεί φυσιολογικά. Η υψηλή υγρασία και η ζέστη κλείνουν τους πόρους της, με αποτέλεσμα να παγιδεύεται το σμήγμα και να αναπτύσσονται βακτήρια, ενώ και η ροδόχρους νόσος σημειώνει επίσης έξαρση αυτή την περίοδο.

Τι πρέπει να αλλάξετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας;

Αν έχετε εμφανίσει ακμή, χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα προϊόντα με σαλικυλικό οξύ για την αντιμετώπισή της, φροντίστε να καθαρίζετε και να απολεπίζετε τακτικά το πρόσωπό σας, μην αμελείτε την αντηλιακή προστασία προτιμώντας αντηλιακά με φυσικά φίλτρα, επενδύστε σε ενυδατικές μάσκες προσώπου και μια αναπλαστική κρέμα για την περιοχή των ματιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS