BEAUTYMαύροι κύκλοι: Ποια βιταμίνη θα σε βοηθήσει να τους εξαφανίσεις;

Mαύροι κύκλοι: Ποια βιταμίνη θα σε βοηθήσει να τους εξαφανίσεις;

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, συχνά προσθέτουν χρόνια στην εμφάνισή μας. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που ταλαιπωρούνται από αυτούς. Οι αιτίες που τους προκαλούν μπορεί να είναι πολλές. Για παράδειγμα, η κληρονομικότητα, η μη σωστή φροντίδα του δέρματος αυτής της ευαίσθητης περιοχής, η συνήθεια να κοιμόμαστε ελάχιστες ώρες, οι διατροφικές ελλείψεις και η αφυδάτωση του οργανισμού βρίσκονται στη λίστα με αυτές.

Η λύση για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων κρύβεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στη βιταμίνη Κ, η οποία συμβάλει γενικότερα στην καλύτερη ποιότητα του δέρματος. Πρόκειται για μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, την οποία μπορείς να διοχετεύσεις στον οργανισμό, καταναλώνοντας φυλλώδη πράσινα λαχανικά, πράσινο τσάι, ρίγανη, βασιλικό, δαμάσκηνα, ακτινίδια, φράουλες,  βρώμη, δημητριακά, αυγά.

Η βιταμίνη Κ είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά προϊόντων περιποίησης ματιών. Η τοπική εφαρμογή τέτοιων προϊόντων με βιταμίνη Κ μπορεί να μειώσει τους μαύρους κύκλους ελέγχοντας την συσσώρευση του αίματος στα αγγεία της περιοχής. Όσο για τη συχνότητα της χρήσης της, αυτή είναι καλό να γίνεται έως και δύο φορές την ημέρα.

Τέλος, η βιταμίνη αυτή, μπορεί να συνδυαστεί με τις βιταμίνες C και E, την καφεΐνη και τη ρετινόλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS