ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYMilan fashion week: Κόκκινο κραγιόν και φυσικό μακιγιάζ κυριάρχησαν στα shows

Milan fashion week: Κόκκινο κραγιόν και φυσικό μακιγιάζ κυριάρχησαν στα shows

Με την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου να βρίσκεται σε εξέλιξη οι πρώτες φωτογραφίες από τα shows των κορυφαίων Ιταλών σχεδιαστών οι οποίοι παρουσιάζουν τις συλλογές τους για τη σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2021, κάνουν ήδη την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο. 

Όσον αφορά το κομμάτι της ομορφιάς στα πρώτα shows είδαμε τα δύο άκρα του beauty φάσματος. Άλλοι οίκοι συμβαδίζοντας με τις επιταγές της ζωής με COVID-19 επέλεξαν natural makeup looks και messy υφή στα μαλλιά, ενώ άλλοι, όπως ο Dolce & Gabbana, έδειξαν να αντιστέκονται στο no makeup makeup movement που ξεκίνησε εν μέσω καραντίνας και να εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους με πολύχρωμα τουρμπάνια στα μαλλιά και έντονο μακιγιάζ.

MAX MARA

Στο show του οίκου Max Mara τα μοντέλα ενσάρκωναν σύγχρονες business women, καθώς τα power suits και οι ολόσωμες φόρμες της νέας συλλογής συνδυάστηκαν με λαμπερή επιδερμίδα, «γυμνά» μάτια και κατακόκκινα ή βουργουνδί χείλη. Το beauty look τους ολοκληρώθηκε με messy σινιόν με διακριτικό όγκο στις ρίζες.

Dolce & Gabbana

Οι Dolce & Gabbana κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο, εξερευνώντας τις τελευταίες δεκαετίες με ladylike σινιόν, κομψά κοντά καρέ που θυμίζουν τη δεκαετία του 1960 και χαλαρούς κυματισμούς που θυμίζουν τους hippies στα φεστιβάλ της δεκαετίας του ΄70. Βασικό κοινό στοιχείο των περισσότερων χτενισμάτων ήταν φυσικά τα τουρμπάνια και οι κορδέλες με πολύχρωμα prints και λεπτομέρειες από λουλούδια

Το μακιγιάζ ήταν πιστή αποτύπωση της αισθητικής του οίκου με έντονα cat eyes, έντονο contouring και φλογερά κόκκινα χείλη, ένα look τελείως διαφορετικό με όλα όσα έχουμε δει στα shows των εβδομάδων μόδας του φετινού Σεπτεμβρίου.

Alberta Ferretti

To beauty look στο show του οίκου Alberta Ferretti ήταν μια ωδή στη φυσική ομορφιά με την έμφαση να δίνεται στην υγιή και όμορφη επιδερμίδα. Διακριτικά τονισμένα φρύδια, pink nude χείλη και ελεύθερα messy μαλλιά ολοκληρωναν το beauty look των μοντέλων στο catwalk.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS